• Volg Gardameer.nl

Prachtige pittoreske dorpjes

Onze favoriete bestemmingen »

Gargnano

"Gargnano is een stad die bestaat uit twee delen. In deze natuurrijke omgeving zijn veel mooie paleizen en villa's te vinden."

Onze favoriete bestemmingen »

Gargnano

De zeilhoofdstad van het Gardameer!

Gargnano is een gemeente die bestaat uit 13 kleine dorpen aan de westkant van het Gardameer. De dorpen aan het meer hebben hun typische pittoreske karakter van de oude vissersplaatjes bewaard. Het binnenland van de gemeente Gargnano strekt zich uit tot het meer van Valvestino, waar je ook kunt zwemmen, wandelen en fietsen.

Natuur, paleizen en villa’s

De gehuchten die zich bevinden aan het Valvestino-meer bestaan uit oude, landelijke huizen en smalle steegjes. Alle dorpjes zijn met elkaar verbonden door panoramische wegen. Deze lopen door olijfgaarden en langs weilanden en bossen. Het schilderachtige achterland nodigt uit tot het maken van uitstapjes per mountainbike, auto, te paard of gewoon te voet.

Het centrum van Gargnano biedt de toerist vele faciliteiten, zonder haar rustige karakter te verliezen. Het is hier gezellig en vooral ’s avonds ontbreekt de grote drukte. Op een terras kan men heerlijk van de sfeer genieten. Het dorp is rijk aan kunst en architectuur. Er zijn veel historische villa’s, paleizen, prachtige kerken, tuinen en een weelderige begroeiing met citroenbomen, olijfbomen en oleanders.

In en net iets buiten Gargnano staan de twee Villa’s Feltrinelli. Deze Villa’s werden gebruikt door de Italiaanse dictator Mussolini en zijn familie tijdens de Republiek van Salò, in de nadagen van het fascistische regime over Italië. Een wandeltocht van ongeveer drie kilometer voert door de olijfgaarden en langs citroenbomen naar Villa Feltrinelli iets ten noorden van Gargnano. Die is nu in gebruik van een vijf sterren hotel.

Gargnano wordt ook wel de “zeilhoofdstad” van het Gardameer genoemd. Ieder jaar in september wordt in Bogliano de prestigieuze Centomiglia Regatta georganiseerd, de belangrijkste zeilrace op de Italiaanse meren.

In de buurt

Vanaf mei tot en met september kun je in het dorp Tignale meedoen aan de Passeggiate Guidate. Dit zijn wandelingen onder leiding van een gids langs bijzondere routes om de geschiedenis, de natuur en de tradities van Tignale te ontdekken. Reserveren is noodzakelijk bij het Bureau van Toerisme in Tignale.

Gardameer.nl