• Volg Gardameer.nl

Een plek vol geschiedenis

Onze favoriete bestemmingen »

Toscolano Maderno

"De huidige gemeente Toscolano Maderno is ontstaan in 1928 door het samenvoegen van de twee dorpen Toscolano en Maderno. Beiden hebben nog steeds hun eigen karakteristieke sfeer."

Onze favoriete bestemmingen »

Toscolano Maderno

Bezoek de wortels van de Romeinse tijd in deze stad!

In 1928 zijn de twee dorpen Toscolano en Maderno samengevoegd. Beide hebben nog steeds hun eigen karakter, waarbij Toscolano meer industrieel is en Maderno meer op het toerisme is gericht. Voor beide dorpen geldt echter dat ze gezellige centra hebben met mooie oude kerken. Toscolano is de oudste van de twee kernen en heeft haar wortels in de Romeinse tijd. Dit is nog te zien aan de overblijfselen van een grote villa, waarin mooie vloermozaïeken te bezichtigen zijn.

Ontwikkeling

Aan het einde van de rivier de Toscolano ontwikkelde zich rond 1300 de papierindustrie, de eerste en belangrijkste in Europa. Ook heden ten dage wordt in Toscolano nog papier geproduceerd. Vandaar dat dit gebied ook wel de “Valle delle Cartiere” wordt genoemd. De restanten van een oude papiermolen zijn nog niet zo lang geleden tot een museum omgebouwd.

Maderno heeft zich sinds de tweede helft van de vorige eeuw steeds meer op het toerisme gericht en een grote diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden gecreëerd. In de mooie groene en zonnige omgeving is er keus uit hotels, appartementen, vakantieparken en campings.

Uitstapjes

In het gebied in en om Maderno kunnen diverse sportieve activiteiten beoefend worden zoals wandelen, paardrijden en golfen. Vanuit Toscolano Maderno is het heel gemakkelijk om met de auto uitstapjes naar de overkant van het meer te maken. Het hele jaar door vaart de autoveerboot naar Torri del Benaco, één van de meest karakteristieke dorpjes aan het Gardameer en zeker een bezoekje waard.

Toscolano Maderno organiseert elk jaar in juni het evenement Fiere di SS. Pietro e Paolo, ter ere van de beschermheiligen van de stad. Een vrolijk feest met muziek en voorstellingen. In augustus staat de tijd even stil als het Spettacolo Pirotecnico losbarst. Grootse vuurwerkshows verlichten de hemel vanaf de boulevard. De moeite waard om dit bij te wonen!

Gardameer.nl