Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bardolino

De stad van de wijn en olijfolie

Het historische stadje Bardolino ligt aan de oostkant van het Gardameer. Dit stadje is zeer geliefd bij toeristen vanwege het oude centrum met vele winkeltjes, gezellige terrassen en restaurants. Ook de markt is een echte trekpleister. Deze is iedere donderdag, tot 13.00 uur in de binnenstad. Lokale inwoners ontmoeten elkaar op het plein van de Piazza Matteotti, dat vooral ’s avonds dé plek is om vanaf een terrasje het Italiaanse leven gade te slaan.

Struinen

De meeste winkels in het centrum blijven tot laat in de avond open. Sla dus je slag en struin na je diner de winkels af. Na een heerlijke maaltijd is het ook aangenaam flaneren over de Passeggiata Lungolago, de boulevard langs het meer. Veel mensen zullen bij het horen van de plaatsnaam direct denken aan de beroemde wijn die in deze omgeving geproduceerd wordt. Door het achterland van Bardolino voert een wijnroute, de Strada del Vino, langs meer dan 60 wijngaarden en wijnkelders.

Bardolino wijn

Er worden verschillende feesten georganiseerd ter ere van de wijn: in mei is er het feest van de Bardolino Chiaretto (een rosé-achtige wijn). In oktober wordt het feest van de Bardolino-druif gevierd en in november het feest van de Bardolino Novello. In het milde klimaat van het Gardameer groeien naast druiven ook veel olijven waar overheerlijke olijfolie van gemaakt wordt. Om hier meer over te weten te komen kun je twee leuke musea bezoeken, het wijnmuseum en het olijfoliemuseum.

Overnachten

De verschillende campings en appartementen in de omgeving maken de plaats tot een geliefde vakantiebestemming voor het hele gezin. Je kunt heerlijk ontspannen aan het strand langs het Gardameer of gebruik maken van de vele sportieve faciliteiten. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, trekking, waterskiën, tennissen of minigolfen.

Bestemmingen in de buurt van Bardolino

Gardameer.nl