Bardolino

Het historische stadje Bardolino ligt aan de oostkant van het Gardameer. Dit stadje is zeer geliefd bij toeristen vanwege het oude centrum met vele winkeltjes, gezellige terrassen en restaurants. Ook de markt is een echte trekpleister. Deze is iedere donderdag, tot 13.00 uur in de binnenstad. Lokale inwoners ontmoeten elkaar op het plein van de Piazza Matteotti, dat vooral ’s avonds dé plek is om vanaf een terrasje het Italiaanse leven gade te slaan.

Struinen

De meeste winkels in het centrum blijven tot laat in de avond open. Sla dus je slag en struin na je diner de winkels af. Na een heerlijke maaltijd is het ook aangenaam flaneren over de Passeggiata Lungolago, de boulevard langs het meer. Veel mensen zullen bij het horen van de plaatsnaam direct denken aan de beroemde wijn die in deze omgeving geproduceerd wordt. Door het achterland van Bardolino voert een wijnroute, de Strada del Vino, langs meer dan 60 wijngaarden en wijnkelders.

Bardolino wijn

Er worden verschillende feesten georganiseerd ter ere van de wijn: in mei is er het feest van de Bardolino Chiaretto (een rosé-achtige wijn). In oktober wordt het feest van de Bardolino-druif gevierd en in november het feest van de Bardolino Novello. In het milde klimaat van het Gardameer groeien naast druiven ook veel olijven waar overheerlijke olijfolie van gemaakt wordt. Om hier meer over te weten te komen kun je twee leuke musea bezoeken, het wijnmuseum en het olijfoliemuseum.

Overnachten

De verschillende campings en appartementen in de omgeving maken de plaats tot een geliefde vakantiebestemming voor het hele gezin. Je kunt heerlijk ontspannen aan het strand langs het Gardameer of gebruik maken van de vele sportieve faciliteiten. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, trekking, waterskiën, tennissen of minigolfen.

Bestemmingen in de buurt van Bardolino

Cisano San Vito - Gardameer.nl
7,2

Cisano San Vito

Lazise, Bardolino, Oost

  • Aan het Gardameer
  • Familiecamping
  • Ruim animatieaanbod

Een vakantiepark met volop waterplezier én ook nog dichtbij pretparken Gardaland en Caneva World! Een gezellige familievakantie beleef je hier.

Ca’Bottrigo - Gardameer.nl
8,5

Ca’Bottrigo

Bardolino, Oost

  • Temidden van de wijngaarden
  • Landhuis met vakantiewoningen
  • Rustige locatie

Een topbestemming middenin de wijngaarden van Bardolino, voel je het vakantiegevoel al?

Serenella - Gardameer.nl
7,3

Serenella

Bardolino, Oost

  • Direct aan een strandje
  • Dansen met het animatieteam
  • Dichtbij romantisch Verona

Een echte familiecamping gelegen aan het Gardameer, kinderen in het water, ouders bij het zwembad. Er hangt een gemoedelijke sfeer, waar iedereen ultiem kan genieten!

Gardameer.nl