Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Brenzone

Veel Italiaanse dorpjes bij elkaar

Brenzone ligt aan de oostkust van het Gardameer tussen Garda en Malcesine. Eigenlijk zijn het een aantal kleine dorpjes. Deze dorpjes, ook wel frazione genoemd, bevinden zich deels direct aan het meer en liggen deels tegen de hellingen van de Monte Baldo. Aan het meer liggen Castelletto, Mugugnano, Marniga, Assenza en Porto. Deze dorpen zijn met circa 300 tot 400 inwoners de grootste plaatsen van Brenzone. De overige dorpjes zijn zo klein dat sommigen slechts uit een aantal huizen bestaan. Iets hoger in de bergen treffen we bijvoorbeeld het middeleeuwse gehucht Campo aan. Deze plaats is vrijwel onbewoond en zoals in vele andere dorpjes in Brenzone lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan.

Actief in Brenzone

In de omgeving kunnen vele verschillende sporten beoefend worden: zeilen, windsurfen, waterskien, duiken, paragliden, mountainbiken en in de winter zelfs skiën op de Monte Baldo. De stad heeft de afgelopen decennia vele Italiaanse zeilkampioenen voortgebracht.

Voor de geoefende wandelaars wordt in de maanden april tot oktober elke dinsdag een wandeltocht de Monte Baldo op georganiseerd. Onderweg kan men genieten van vele fraaie vergezichten over het Gardameer. De top van de Monte Baldo kan ook het hele jaar door met een moderne kabelbaan bereikt worden.

De omgeving van Brenzone is een heerlijk gebied voor wie van natuur, wandelen, zon, water en gezellige terrasjes houdt en niet kiest voor drukke toeristische centra. Aangezien het toerisme tegenwoordig de belangrijkste bron van inkomsten is in Brenzone is er een ruime keus uit hotels, vakantieparken en campings direct aan het Gardameer. Voor heerlijke lokale specialiteiten kunt u terecht bij talrijke restaurants.

Vier Pasen

Ook met Pasen is deze regio een geschikt om naartoe te gaan. Met Pasen vindt namelijk in Brenzone de Via Crucis plaats, een indrukkende processie op Goede Vrijdag. Dit christelijke feest is dus een bijzondere manier om Pasen op traditionele wijze door te brengen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl