Garda

De Punta di San Vigilio vormt het begin van de mooie baai van Garda, het plaatsje aan de voet van de Rocca. Dit is een oude burcht geweest. Op deze landtong heeft Agostino Brenzone in de 16e eeuw een villa laten bouwen. Je kunt deze villa niet bezichtigen, omdat dit het privébezit is. Wel kun je door het mooi aangelegde park naar het haventje lopen, waar een klein barretje is. Het uitzicht over het meer vanaf dit punt is werkelijk prachtig en dat is het mooiste stukje van Garda.

Garda

De omgeving met begroeide heuvels, de schitterende boulevard en de overvloed aan accommodaties hebben Garda tot een geliefd toeristenoord gemaakt. Daar zijn er in de omgeving veel populaire accomodaties en campings te vinden. In het gezellige, historische centrum staat het Palazzo del Capitano. Dit gebouw, uit de 14e-15e eeuw, werd bewoond door de Venetiaans bevelhebbers. Zij zorgden voor de veiligheid en moesten het smokkelen voorkomen. Dit maakt Garda ook een stad met veel historie.

Garda ligt tussen Bardolino en Torri del Benaco op slechts 32 kilometer van Verona. Daardoor is het een ideale plek voor uitstapjes in de omgeving. Ook het grote pretpark Gardaland en het waterpark Canevaworld liggen in de buurt van Garda.

Watersporten

In Garda worden van oudsher verschillende watersporten beoefend. Vooral zeilen, maar ook “Voga Veneta”: een speciale roeitechniek, die in deze regio ontstaan is. In het hoogseizoen vindt voor deze sport het jaarlijkse toernooi “Lega Bisse del Garda” plaats. Dat is een reeks wedstrijden in diverse plaatsen aan het Gardameer waarbij de verschillende plaatsen het tegen elkaar opnemen in traditionele kleding.

Bestemmingen in de buurt van Garda

La Rocca - Gardameer.nl
8

La Rocca

Bardolino, Oost

  • Direct aan het meer
  • Echte familiecamping
  • Luxe stacaravans

Zwemmen met een uitzicht op het Gardameer en de bergen? Dan moet je naar camping La Rocca voor een gezellige familievakantie!

Poiano Resort - Gardameer.nl
7,7

Poiano Resort

Garda, Oost

  • Op 2 km. van het Gardameer
  • Familie vakantiepark
  • Animatie

Een heerlijke familiebestemming met een groot zwembad, een animatieteam en volop sportmogelijkheden! Verblijf op Poiano Resort!

Gardameer.nl