Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gardone Riviera

De "Tuin van Europa", de toeristische trekpleister van het Gardameer

In tegenstelling tot de andere plaatsen aan het Gardameer gaat de geschiedenis van Gardone Riviera niet terug tot in de Romeinse tijd. Gardone is aan het eind van de 19e eeuw ontwikkeld door de Duitser Luigi Wimmer. Hij wilde een toeristische trekpleister van de stad maken. De locatie van Gardone Riviera bleek daar zeer geschikt voor te zijn. Het heeft een bijzonder mild klimaat en een schitterend uitzicht over het meer en op het Isola del Garda.

De Botanische tuin van het Gardameer

Door de jaren heen hebben vele internationale gasten ontspanning gezocht in één van de elegante hotels, gelegen direct aan het meer. Het centrum van het dorp is autovrij en op de wandelboulevard bevinden zich vele gezellige terrasjes, barretjes en restaurants.

Door het aangename klimaat is er in Gardone Riviera veel afwisselende begroeiing en wordt deze plaats ook wel de “Botanische Tuin” van het Gardameer genoemd. Tussen de luxe villa’s en hotels langs het meer groeien onder andere citroenbomen, palmen, olijfbomen, magnolia’s, oleanders en vijgenbomen. Voor de liefhebbers van flora is een bezoekje aan de botanische tuin van Hruska een absolute must. De tuinen zijn aangelegd tussen 1910 en 1971. Hier treft u meer dan 500 soorten planten van alle continenten en uit verschillende klimaten aan.

Het dorp Gardone Riviera bestaat uit twee delen. Gardone Sotto ligt direct aan het meer en Gardone Sopra is het hoger gelegen dorp. Gardone Sopra is met name bij de Italianen beroemd om de Vittoriale degli Italiani: ooit het imposante huis van de dichter Gabriele d’Annunzio en nu een prestigieus museum. Op het uitgebreide terrein bevinden zich het voormalige woonhuis en de graftombe van de dichter. Maar ook kantoren en tuinen, een openluchttheater, een rijke bibliotheek en een museum.

To do in Gardone

In mei vindt het grootse, klassieke concert Concerto di Primavera plaats. Dit concert wordt jaarlijks georganiseerd in de “Vittoriale degli Italiani”. In deze maand is er ook een Vintage Design & Fashion Market op de Boulevard D’Annunzio. Daarnaast vindt later in het jaar, in september, de Mostra Botanica plaats.

Gardone Riviera doet daarom haar naam “Tuin van Europa” eer aan met een grootse botanische tentoonstelling in september.  Exposities, conferenties, concoursen voor bloemisten en beurzen, alles is er!

Bestemmingen in de buurt van Gardone Riviera

Gardameer.nl