Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gargnano

De zeilhoofdstad van het Gardameer

Gargnano is een gemeente die bestaat uit dertien kleine dorpen aan de westkant van het Gardameer. Deze dorpen aan het meer hebben hun typische pittoreske karakter van de oude vissersplaatjes bewaard. Zo sterkt het binnenland van de gemeente Gargnano strekt zich uit tot het meer van Valvestino, waar je ook kunt zwemmen, wandelen en fietsen.

Natuur, paleizen en villa’s

De gehuchten die zich bevinden aan het Valvestino-meer bestaan uit oude, landelijke huizen en smalle steegjes. Daarnaast zijn alle dorpjes zijn met elkaar verbonden door panoramische wegen. Deze lopen onder andere door olijfgaarden en langs weilanden en bossen. En ook het schilderachtige achterland nodigt uit tot het maken van uitstapjes per mountainbike, auto, te paard of gewoon te voet.

Het centrum van Gargnano biedt de toerist vele faciliteiten, zonder haar rustige karakter te verliezen. Het is hier gezellig en vooral ’s avonds ontbreekt de grote drukte. Zo kun je op een terras heerlijk van de sfeer genieten. Het dorp is ook rijk aan kunst en architectuur. Er zijn bijvoorbeeld veel historische villa’s, paleizen, prachtige kerken, tuinen en een weelderige begroeiing met citroenbomen, olijfbomen en oleanders.

In en net iets buiten Gargnano staan de twee Villa’s Feltrinelli. Deze Villa’s werden gebruikt door de Italiaanse dictator Mussolini en zijn familie tijdens de Republiek van Salò. Dit gebeurde in de nadagen van het fascistische regime over Italië. Een wandeltocht van ongeveer drie kilometer voert door de olijfgaarden en langs citroenbomen naar Villa Feltrinelli iets ten noorden van Gargnano. Die is nu in gebruik van een vijf sterren hotel.

Gargnano wordt ook wel de “zeilhoofdstad” van het Gardameer genoemd. Zo wordt ieder jaar in september in Bogliano de prestigieuze Centomiglia Regatta georganiseerd. Dit is de belangrijkste zeilrace op de Italiaanse meren.

In de buurt

Vanaf mei tot en met september kun je in het dorp Tignale ook meedoen aan de Passeggiate Guidate. Dit zijn wandelingen onder leiding van een gids langs bijzondere routes om de geschiedenis, de natuur en de tradities van Tignale te ontdekken. Reserveren is noodzakelijk bij het Bureau van Toerisme in Tignale.

Bestemmingen in de buurt van Gargnano

Gardameer.nl