Lazise

Tussen Bardolino en Peschiera ligt de sfeervolle plaats Lazise. De naam van de stad is afkomstig van het latijnse laceses, wat zoveel betekent als ‘plaats aan het meer’. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven, compleet met kantelen en torens. Het middeleeuwse karakter van Lazise valt meteen op als je er binnenloopt.

Wandelen in Lazise

Parkeer de auto aan de zuidkant van de oude muren. Door de stadspoort voert een kleine wandeling naar de knusse haven, waarin nog steeds veel vissersboten liggen. In het verleden leefde men hier van de visserij en landbouw, met name van wijnbouw en olijventeelt, maar tegenwoordig is het toerisme de grootste bron van inkomsten. Rond de haven en de Piazza V. Emanuele zijn natuurlijk ook vele winkeltjes, restaurants en bars te vinden. In het historische centrum zijn mooie fresco’s te bewonderen in de 12e eeuwse kerk van San Nicolo, de beschermheilige van scholen en zeelieden.

Lazise is een charmant plaatsje en een van de populairste oorden aan de oostkant. Er is een ruime keus aan hotels, appartementen, vakantieparken en campings. Met name in het zuiden van het plaatsje bevinden zich vele campings, die direct aan het Gardameer liggen. De campings hebben een ruim aanbod in accommodaties zoals staanplaatsen, caravans, mobile homes en volledig ingerichte tenten. Het licht glooiende landschap rond Lazise maakt de omgeving heel geschikt voor fietstochten, wandelingen en paardrijden.

In de nabije omgeving van Lazise bevinden zich een aantal van de meest populaire amusementsparken in Italië. Het pretpark Gardaland is een zeer mooi aangelegd attractiepark met de nieuwste snufjes en vertier voor jong en oud. Vlakbij ligt ook Canevaworld Resort. Dit park bestaat uit Caneva Aquaparadise en Movieland, een park dat aan de filmwereld is gewijd.

Uit in Lazise

In februari is er in Bussolengo een orchideeënshow genaamd de Mostra dell’Orchidea. Hier worden de meest prachtige orchideeën tentoongesteld. Lazise zelf heeft ook een aantal bekende evenementen op haar naam staan. In maart is er bijvoorbeeld een wijnproeverij in de haven, de Degustazione Bardolino. En in december vindt het bekende Concerto di Natale plaats.

Bestemmingen in de buurt van Lazise

Lido - Gardameer.nl
8,1

Lido

Pacengo di Lazise, Zuid

  • Zwemstrandje
  • Bij de mooiste dorpjes
  • Zwembad

Op een langzaam aflopend strand kun je samen met de kinderen genieten van volop zwemplezier, camping Lido is een echte familiecamping!

Eurocamping - Gardameer.nl
7

Eurocamping

Pacengo di Lazise, Zuid

  • Direct aan het Gardameer
  • Rustige, gezellige familiecamping
  • Restaurant met afhaalmaaltijden

Tussen de wijn- en olijfgaarden en dichtbij het Gardameer? Dat is pas genieten van la dolce vita in Italië! Ga voor een verblijf op Eurocamping.

Cisano San Vito - Gardameer.nl
7,2

Cisano San Vito

Lazise, Bardolino, Oost

  • Aan het Gardameer
  • Familiecamping
  • Ruim animatieaanbod

Een vakantiepark met volop waterplezier én ook nog dichtbij pretparken Gardaland en Caneva World! Een gezellige familievakantie beleef je hier.

Gardameer.nl