Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lazise

Ontdek het middeleeuwse karakter van Italië in deze plaats

Tussen Bardolino en Peschiera ligt de sfeervolle plaats Lazise. De naam van de stad is afkomstig van het latijnse laceses, wat zoveel betekent als ‘plaats aan het meer’. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven, compleet met kantelen en torens. Het middeleeuwse karakter van Lazise valt meteen op als je er binnenloopt.

Wandelen in Lazise

Parkeer de auto aan de zuidkant van de oude muren. Door de stadspoort voert een kleine wandeling naar de knusse haven, waarin nog steeds veel vissersboten liggen. In het verleden leefde men hier van de visserij en landbouw, met name van wijnbouw en olijventeelt, maar tegenwoordig is het toerisme de grootste bron van inkomsten. Rond de haven en de Piazza V. Emanuele zijn natuurlijk ook vele winkeltjes, restaurants en bars te vinden. In het historische centrum zijn mooie fresco’s te bewonderen in de 12e eeuwse kerk van San Nicolo, de beschermheilige van scholen en zeelieden.

Lazise is een charmant plaatsje en een van de populairste oorden aan de oostkant. Er is een ruime keus aan hotels, appartementen, vakantieparken en campings. Met name in het zuiden van het plaatsje bevinden zich vele campings, die direct aan het Gardameer liggen. De campings hebben een ruim aanbod in accommodaties zoals staanplaatsen, caravans, mobile homes en volledig ingerichte tenten. Het licht glooiende landschap rond Lazise maakt de omgeving heel geschikt voor fietstochten, wandelingen en paardrijden.

In de nabije omgeving van Lazise bevinden zich een aantal van de meest populaire amusementsparken in Italië. Het pretpark Gardaland is een zeer mooi aangelegd attractiepark met de nieuwste snufjes en vertier voor jong en oud. Vlakbij ligt ook Canevaworld Resort. Dit park bestaat uit Caneva Aquaparadise en Movieland, een park dat aan de filmwereld is gewijd.

Uit in Lazise

In februari is er in Bussolengo een orchideeënshow genaamd de Mostra dell’Orchidea. Hier worden de meest prachtige orchideeën tentoongesteld. Lazise zelf heeft ook een aantal bekende evenementen op haar naam staan. In maart is er bijvoorbeeld een wijnproeverij in de haven, de Degustazione Bardolino. En in december vindt het bekende Concerto di Natale plaats.

Bestemmingen in de buurt van Lazise

Gardameer.nl