Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lonato del Garda

Een gezellig winkelcentrum

In het zuidwesten van het Gardameer vind je het pittoreske stadje Lonato del Garda. Deze stad bevindt zich op zo’n vijf kilometer van het Gardameer. En is van veraf al te herkennen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Denk hierbij aan de koepel van de basiliek Basilica di San Giovanni Battista, de Torre Civica en de contouren van het voormalige kasteel Rocca Visconteo Veneta.

Wat te doen in Lonato del Garda

Van een bezoek aan historische monumenten tot moderne musea. En van genieten van een drankje op leuke terrasjes tot rondstruinen op een gezellige markt. In Lonata del Garda is het mogelijk.

Een populaire bezienswaardigheid is La Rocca, het voormalige kasteel van Lonato del Garda. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht over het Gardameer en het schiereiland Sirmione. Tijdens de zomermaanden zijn in La Rocca vaak muziek- en toneel evenementen. En bij het kasteel hoort ook het museum Civico Ornitologico. Ook wel het museum van de vogels genoemd. Hier zijn vele soorten unieke opgezette vogels te zien.

Dichtbij La Rocca vind je Casa del Podesta, waar het museum Fondazione Ugo Da Como te vinden is. Dit is een museum met een indrukwekkende verzameling oude boeken en manuscripten, waaronder het kleinste boek ter wereld.

Elke donderdagochtend is er op Piazza Martiri della Libertà een markt te vinden. Hier zijn zowel Italiaanse lekkernijen en souvenirs als antiek te koop. Daarnaast is er op zaterdagochtend een boerenmarkt te vinden in het stadje. Waar boerenproducten zoals verse kazen, fruit, honing en wijn gekocht kunnen worden die bij de omliggende boerderijen geproduceerd zijn. En ben je even klaar met het bezoeken van culturele bezienswaardigheden, dan kun je op dit plein ook genieten van een verfrissend drankje op een van de gezellige terrasjes op bovengenoemd plein.

Al met al is Lonato del Garda zeker voor cultuurliefhebbers een bezoekje waard, al is het maar voor een dagje uit.

Bestemmingen in de buurt van Lonato del Garda

Gardameer.nl