Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Malcesine

Het centrum voor de sportliefhebbers aan het Gardameer

Malcesine is een klein dorpje aan de oostelijke oevers van het Gardameer. Het dorp ligt als het ware ingeklemd tussen het blauwe water van het meer aan de ene kant en de massieve rotswanden van de Monte Baldo aan de andere kant. Malcesine is door haar ligging en milde klimaat een geliefde bestemming voor toeristen.

Machtig Malcesine

Er zijn eigenlijk drie belangrijke activiteiten, die je als bezoeker van Malcesine gedaan moet hebben. Ten eerste natuurlijk slenteren door de middeleeuwse steegjes in het centrum. De kleine pleintjes, terrassen, restaurants en winkels met een groot aanbod van onder andere lederwaren en lokale lekkernijen maken de stad erg gezellig. De tweede is een veerboot nemen naar een andere plaats aan het meer. En last but not least: de kabelbaan die de de Monte Baldo op gaat mag je niet missen. Boven kun je een heerlijk Italiaans ijsje eten en heb je een machtig uitzicht!

Malcesine’s belangrijkste toeristische attractie is het Castello Scaligero, prachtig gelegen op een rots direct aan het meer. Het bijbehorende museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Naast dit culturele erfgoed biedt het uitzicht vanaf de torens een grandioos panorama over het hele gebied. Het tweede belangrijke gebouw is het 15e eeuwse Palazzo dei Capitani. Dit was vroeger het hoofdkwartier van de Venetiaanse heersers van dit gebied.

Sportief

Voor de sportieveling is er in de omgeving van Malcesine veel te beleven: zeilen, windsurfen, duiken, tennis, minigolf, paragliden en mountainbiken. Het hele jaar door brengt een moderne kabelbaan wandelaars en skiërs boven op de Monte Baldo. Voor de geoefende mountainbiker is het zelfs mogelijk om de fiets mee te nemen in de kabelbaan en “down hill”  op de mountainbike te gaan. En met een paar goede wandelschoenen is de afdaling ook te voet prima te doen.

Bestemmingen in de buurt van Malcesine

Gardameer.nl