Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Manerba del Garda

Ga op zoek naar archeologische schatten in dit historische dorpje

Het dorpje Manerba del Garda ligt in een beschutte baai en is daardoor ideaal voor een relaxte vakantie. De geschiedenis van Manerba, vermoedelijk vernoemd naar de godin Minerva, is echter nogal wreed. De streek is in de loop van de eeuwen in het bezit geweest van vele bezetters, zoals Venetië, Verona en Oostenrijk. In 1630 is de stad hard getroffen door de pest. Van de toenmalige 1550 inwoners overleefden er maar 703.

Roversbende op de Rocca

Eind 16e eeuw nam een grote roversbende bezit van het kasteel bovenop de Rocca di Manerba. Zij gebruikten het kasteel als uitvalsbasis voor hun rooftochten en hebben het helaas totaal vernield. Tegenwoordig is de beklimming van de Rocca di Manerba een geliefde activiteit voor toeristen. Het is een uitdagende wandeling naar boven met een adembenemend uitzicht over het Gardameer als beloning.

Wat te doen?

Gelegen in een heuvelachtige, groene omgeving is Manerba ideaal gesitueerd om de omgeving te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld de archeologische schatten die zijn opgegraven gaan ontdekken. De mooie natuur van Manerba biedt ook de mogelijkheid om vele watersporten te beoefenen, te mountainbiken of een boottochtje te maken. Natuurlijk kun je ook heerlijk relaxen op de brede kiezelstranden en zwemmen in het meer.

Bij laag water is er de gelegenheid om lopend door het water naar het eilandje van San Biagio te gaan aan het eind van de baai. Dit eiland is beter bekend als het “konijneneiland” en heeft een leuk strandje en een barretje.

De verschillende restaurants in Manerba del Garda serveren lokale specialiteiten met producten als vis uit het meer, olijfolie, truffels en wijn. In het zomerseizoen worden leuke festiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een avondmarkt. Het evenement I prodotti della Valtenesi is erg populair. Tijdens dit evenement kunnen er in 16 restaurants in de regio Valtenesi lokale specialiteiten geproefd worden. Denk hierbij aan wijn, worst en vis uit het Gardameer. Dit is dé manier om de gastronomie van het Gardameer op en top te beleven!

Bestemmingen in de buurt van Manerba del Garda

Gardameer.nl