Moniga del Garda

In het heuvellandschap van de regio Valtenesi, tussen Desenzano en Salò, ligt het kleinere plaatsje Moniga del Garda. De geschiedenis van Moniga del Garda gaat zeer ver terug in de tijd. In het dorp zijn resten van bewoning gevonden uit de Bronstijd, rond 1800-750 voor Christus.

To do in Moniga

In de loop der eeuwen ging de plaats vele malen in andere handen over. Zo hoorde het plaatsje ooit bij Venetië en Oostenrijk, maar Moniga del Garda is nu een zelfstandige gemeente. Moniga del Garda biedt de een leuke mix aan accommodaties aan het meer: campings, kleinere hotels en enkele vakantieparken.

Het oudste deel van het dorp ligt boven op de heuvels, terwijl het iets nieuwere deel lager ligt richting het meer. Hier is ook de haven van Moniga del Garda. Deze is recentelijk aanzienlijk vergroot en biedt plaats aan vele zeiljachten en motorboten. Bij de haven bevindt zich een modern botenverhuurbedrijf, waar boten (van rubberboot tot motorjacht) gehuurd kunnen worden om zelf een dagje te toeren over het Gardameer.

In het historische centrum van de stad is het Castello uit de 9e eeuw te bezichtigen. Dit kasteel, gebouwd om een aanval van de Hongaren te weerstaan, verkeert nog in redelijk goed staat. Op de vier hoeken van de stadsmuren bevinden zich kleine uitkijktorens. Tegenover de ingang van het kasteel staat één van de oudste kerken in deze regio, de kerk van San Martino, met maar liefst vijf altaren.

Moniga del Garda is ook beroemd om zijn verrukkelijke rosé, de Chiaretto, de wijn van één nacht. Ieder jaar wordt in april de prijs voor de beste Chiaretto uitgereikt en in juli wordt het “Feest van de Chiaretto” gevierd. In Moniga del Garda start de zogenaamde “Zwanen Route”. Dit is een plezierige, vlakke fietsroute, die door wijngaarden en langs olijfvelden voert, en met een normale fiets te rijden is. Het fietspad start voor de kerk van de Madonna delle Neve.

Bestemmingen in de buurt van Moniga del Garda

Il Gabbiano - Gardameer.nl
8,7

Il Gabbiano

Moniga del Garda, West

  • Kijk uit over het Gardameer
  • Opera in de Arena di Verona
  • Speel een pittig potje tennis

Ben je op zoek naar een luxe vakantie? Op Il Gabbiano word je met open armen ontvangen en overnacht je in een luxe villa! Ben je al benieuwd naar deze bestemming?

San Francesco - Gardameer.nl
7,6

San Francesco

Sirmione, Desenzano del Garda, Zuid

  • Direct aan het meer
  • Sfeervolle familiecamping
  • Luxe stacaravans met airco

Aan de zuidkant van het Gardameer, daar waar het meer op zijn breedst is, ligt de topcamping San Francesco. Een heerlijke bestemming voor jong en oud!

Desenzano Camping Village Vó - Gardameer.nl Tip
8,1

Desenzano Camping Village Vó

Desenzano del Garda

  • Direct aan het Gardameer
  • Veel animatie voor de kids
  • Zeilschool op de camping

Desenzano Camping Village Vò is echt een camping om heerlijk te genieten van de rust, de Italiaanse sferen en het prachtige uitzicht over het Gardameer met de bergtoppen van het Italiaanse gebergte in de verte.

Gardameer.nl