Pacengo di Lazise

Pacengo di Lazise is een klein dorp aan de zuid-oostkant van het Gardameer en behoort sinds 1811 tot de gemeente Lazise.

Het centrum van Pacengo

Pacengo di Lazise is een klein, maar gezellig dorpje. Op het centrale plein zijn een aantal restaurants en kroegjes te vinden zijn. Daarnaast is er in het centrum een supermarkt, slager en apotheker te vinden. Ook pronkt de parochiekerk San Giovanni Battista er. Deze kerk werd in de late achttiende eeuw herbouwd door de architect Leonardo Rossi in de neoklassieke stijl. Hier zijn speciale monumenten te vinden zoals het hoofdaltaar en enkele schilderijen van Pio Piatti en Marcantonio Bassetti. Op het parkeerplein vind je elke zaterdag een knusse markt met onder andere lokale specialiteiten en leuke souvenirs.

To do’s in de omgeving

Vanuit het centrum is er een weg naar beneden waar je de kleine jachthaven van Pacengo vindt. Hier is een openbaar strand bestaande uit kiezels en af en toe zand. Verder zijn er een aantal restaurantjes te vinden. Ga je met de boot naar het Gardameer? Dan kun je in de jachthaven je boot te water laten gaan.

Pacengo di Lazise is de thuisbasis van de prachtige achttiende en negentiende eeuwse tuinen. Deze zijn te vinden in Villa’s Gemma Brenzoni, Balladora De Beni en Alberti.

In de verdere omgeving is ook genoeg te vinden en te doen. Zo kun je genieten van de prachtige wijnroute Strada del Vino Lago di Garda. Deze route voert je langs tal van wijngaarden waar je heerlijke lokale wijnen kunt proeven en kopen. Daarnaast vind je de pretparken: Gardaland en Canevaworld waar spanning en plezier centraal staan! De vlakbij gelegen dorpjes als Lazise en Peschiera del Garda zijn ook zeker een bezoekje waard.

Bestemmingen in de buurt van Pacengo di Lazise

Eurocamping - Gardameer.nl
7

Eurocamping

Pacengo di Lazise, Zuid

  • Direct aan het Gardameer
  • Rustige, gezellige familiecamping
  • Restaurant met afhaalmaaltijden

Tussen de wijn- en olijfgaarden en dichtbij het Gardameer? Dat is pas genieten van la dolce vita in Italië! Ga voor een verblijf op Eurocamping.

Lido - Gardameer.nl
8,1

Lido

Pacengo di Lazise, Zuid

  • Zwemstrandje
  • Bij de mooiste dorpjes
  • Zwembad

Op een langzaam aflopend strand kun je samen met de kinderen genieten van volop zwemplezier, camping Lido is een echte familiecamping!

Gardameer.nl