Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Salionze di Valeggio sul Mincio

Een klein dorpje gelegen aan de rivier Mincio

Het kleine dorpje Salionze di Valeggio is gelegen aan de Mincio. Deze Italiaanse rivier stroomt voor het grootste gedeelte door Lombardije en verzorgt de afwatering van het Gardameer. Bij Peschiera ontspringt deze rivier en stroomt bij Mantua uit in de Po.

In de buurt

Salionze di Valeggio ligt op zo’n tien kilometer afstand van het Gardameer. Het is een stuk rustiger dan andere dorpen in de omgeving. Juist dit maakt het zo’n fijne bestemming als je op zoek bent naar een vakantie vol rust en ontspanning. Het is gelegen in een prachtige heuvelachtige groene omgeving.

Voor uitstapjes naar grote steden als Verona en Venetië ben je hier aan het goede adres. Binnen no time bevind je je op de autostrada. Verona is slechts 25 minuten rijden en Venetië vind je op anderhalf uur afstand. Iets dichterbij gelegen vind je het dorpje Peschiera del Garda, waar de gezellige terrasjes en ijssalons op je wachten. Ook Lazise is vlakbij en is een leuke plaats om eens te bezoeken. Voor wat meer spanning tijdens de vakantie vind je de pretparken Gardaland en Canevaworld op minder dan tien minuten rijden.

Langs de Mincio

Maar je kunt het natuurlijk ook dichterbij zoeken. Wat dacht je van een dagje mountainbiken langs de Mincio? Langs de rivier vind je een speciaal fietspad. Hier kun je overigens ook lekker hardlopen. Ook voor andere sportactiviteiten ben je in Salionze di Valeggio aan het juiste adres. Binnen een straal van vijf kilometer kun je golfen, zeilen, vissen, kanoën en paardrijden.

Voor de cultuursnuivers is het middeleeuwse dorpje Valeggio sul Mincio een absolute aanrader. Dit prachtige dorp is niet te vergelijken met andere dorpen in de omgeving. Hier vind je bijvoorbeeld een antieke watermolen, een imposant kasteel en de Ponte Visconteo (een brug over de Mincio). Voor antieke waren moet je dan ook hier zijn, want elke vierde zondag van de maand wordt er een grote antiekmarkt gehouden. Prachtige antieke meubelstukken en kunst vind je hier!

Populaire bestemming in de buurt

Gardameer.nl