Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Soiano del Lago

Dorpje met een typisch Italiaans karakter

Soiano del Lago is het hoogstgelegen dorp van de Valtenesi en heeft zo’n 1700 inwoners. Het dorp is iets hoger gelegen dan het pittoreske vissersdorpje Moniga del Garda. Dit betekent dat het zo’n drie kilometer verwijderd is van het Gardameer.

De burcht van Soiano

Soiano del Lago wordt gekenmerkt door de imposante burcht, ofwel Castello di Soiano. Deze burcht uit de twaalfde eeuw staat op het hoogste punt van de Valtenesi. In het hoogseizoen worden er verscheidene activiteiten georganiseerd zoals muziek- en theateractiviteiten. Vanaf de burcht heb je een adembenemend uitzicht op het ‘achterland’ van het Gardameer. Groene heuvels met typische Italiaanse boerderijen en het prachtige Gardameer domineren het landschap.

Typisch Italiaans

De omgeving van Soiano del Lago is dan ook prachtig. Met haar wijn- en olijfgaarden, cipressen en grote eikenbomen heeft het een typisch Italiaans karakter. In de nabije omgeving vind je paalwoningen en opgravingen uit de Romeinse tijd. Daarnaast vind je de dorpjes Manerba, Moniga en Padenghe die allen aan het meer zijn gelegen. Hier kun je dus heen voor een stranddagje. Ook hebben deze dorpjes gezellige haventjes waar je heerlijk kunt eten. Maar kijk vooral ook wat het ‘binnenland’ te bieden heeft. Hier vind je namelijk veel agriturismo’s die heerlijke streekproducten op het menu hebben staan.

Andere bezienswaardigheden in Soiano del Lago zijn de zeventiende-eeuwse barokke kerken San Michele en Santa Maria. Verder wordt er iedere vrijdag een markt gehouden in het centrum van Soiano. Hier verkopen marktkooplui hun producten. Aangezien deze streek voornamelijk bekend staan om haar goede wijnen en olijfolie zijn deze veel te vinden op de markt. Naast lokale producten vind je er natuurlijk ook de leukste souvenirs voor thuis!

Bestemmingen in de buurt van Soiano

Gardameer.nl