Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Torri del Benaco

Het karakteristieke vissersdorpje aan het Gardameer

Torri del Benaco is een charmant, historisch plaatsje aan de oostkant van het Gardameer in de Riviera degli Olivi. Ooit was Torri del Benaco een vissersdorp, maar na de Tweede Wereldoorlog heeft het toerisme zich sterk ontwikkeld.

Stad en strand

Het oude haventje vormt het gezellige hart van het dorp en roept nog herinneringen op aan de oude tradities van de visserij op het Gardameer. Torri del Benaco is met haar overgebleven middeleeuwse muren en torens een van de meest karakteristieke dorpjes aan het meer. Al slenterend door de straten en steegjes langs de huizen, geschilderd in dezelfde warme kleuren als Venetië, is de sfeer van vroeger goed te proeven. In het middeleeuwse kasteel in het dorp vinden in de maanden juli en augustus film- en theatervoorstellingen in de open lucht plaats.

De (kiezel)stranden net buiten het dorp baden de hele dag in de zon. Op het meer worden vele watersporten beoefend, zoals zeilen en windsurfen. De geografische positie van Torri del Benaco maakt deze plaats een zeer geschikte uitvalsbasis voor excursies. De westkust van het Gardameer is eenvoudig bereikbaar door middel van de auto-veerboot. Die vaart het hele jaar door op en neer naar Toscolano Maderno.

Monte Baldo

Gelegen aan de voet van de Monte Baldo beschikt Torri del Benaco over uitgebreide wandelmogelijkheden. De Monte Baldo is maar liefst bijna 1800 meter hoog. De top van de Monte Baldo kan ook bereikt worden met een kabelbaan. Dat het uitzicht over het Gardameer hiervandaan fenomenaal is behoeft natuurlijk geen nadere toelichting! De geschiedenis van deze omgeving gaat zeer ver terug, wat wordt aangetoond door de rotstekeningen uit de prehistorie, die in de omgeving van de Monte Baldo zijn aangetroffen.

Bestemmingen in de buurt van Torri del Benaco

Gardameer.nl