Torri del Benaco

Torri del Benaco is een charmant, historisch plaatsje aan de oostkant van het Gardameer in de Riviera degli Olivi. Ooit was Torri del Benaco een vissersdorp, maar na de Tweede Wereldoorlog heeft het toerisme zich sterk ontwikkeld.

Stad en strand

Het oude haventje vormt het gezellige hart van het dorp en roept nog herinneringen op aan de oude tradities van de visserij op het Gardameer. Torri del Benaco is met haar overgebleven middeleeuwse muren en torens een van de meest karakteristieke dorpjes aan het meer. Al slenterend door de straten en steegjes langs de huizen, geschilderd in dezelfde warme kleuren als Venetië, is de sfeer van vroeger goed te proeven. In het middeleeuwse kasteel in het dorp vinden in de maanden juli en augustus film- en theatervoorstellingen in de open lucht plaats.

De (kiezel)stranden net buiten het dorp baden de hele dag in de zon. Op het meer worden vele watersporten beoefend, zoals zeilen en windsurfen. De geografische positie van Torri del Benaco maakt deze plaats een zeer geschikte uitvalsbasis voor excursies. De westkust van het Gardameer is eenvoudig bereikbaar door middel van de auto-veerboot. Die vaart het hele jaar door op en neer naar Toscolano Maderno.

Monte Baldo

Gelegen aan de voet van de Monte Baldo beschikt Torri del Benaco over uitgebreide wandelmogelijkheden. De Monte Baldo is maar liefst bijna 1800 meter hoog. De top van de Monte Baldo kan ook bereikt worden met een kabelbaan. Dat het uitzicht over het Gardameer hiervandaan fenomenaal is behoeft natuurlijk geen nadere toelichting! De geschiedenis van deze omgeving gaat zeer ver terug, wat wordt aangetoond door de rotstekeningen uit de prehistorie, die in de omgeving van de Monte Baldo zijn aangetroffen.

Bestemmingen in de buurt van Torri del Benaco

La Rocca - Gardameer.nl
8

La Rocca

Bardolino, Oost

  • Direct aan het meer
  • Echte familiecamping
  • Luxe stacaravans

Zwemmen met een uitzicht op het Gardameer en de bergen? Dan moet je naar camping La Rocca voor een gezellige familievakantie!

Serenella - Gardameer.nl
7,3

Serenella

Bardolino, Oost

  • Direct aan een strandje
  • Dansen met het animatieteam
  • Dichtbij romantisch Verona

Een echte familiecamping gelegen aan het Gardameer, kinderen in het water, ouders bij het zwembad. Er hangt een gemoedelijke sfeer, waar iedereen ultiem kan genieten!

Gardameer.nl