Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Valeggio sul Mincio

Bijzonder dorpje in de buurt van het Gardameer

Ten zuiden van het Gardameer, op de grens van de twee regio’s Lombardije en Veneto, ligt Valeggio sul Mincio. De rivier doorkruist het stadje van noord naar zuid. De vallei van de Mincio is daarnaast een van de meest groene gebieden ten zuiden van het Gardameer. De stad is van oudsher een bloeiende landbouwregio, waar je vele bekende wijnhuizen vindt.

Kunst en cultuur

Valeggio sul Mincio heeft zich onder andere ontwikkeld tot geliefde toeristische bestemming voor bezoekers. Die de natuurlijke schoonheid van de omgeving bewonderen. Op enkele minuten afstand van de kust van het Gardameer bevinden zich daarnaast prachtige familiecampings en vakantieparken.

De stad wordt ook wel de stad van de kunst genoemd. Iedere vierde zondag van de maand wordt op Piazza Carlo Alberto en in de straten van het historische centrum een antiekmarkt gehouden. In het eerste weekend van juli vindt bovendien de jaarlijkse “Fiera di Valeggio” plaats. Tijdens dit evenement zijn er tentoonstellingen van plaatselijke kunst- en handwerken, een kermis en lokale culinaire specialiteiten.

Romantiek

Bezoekers komen van ver naar Valeggio sul Mincio om de beroemde tuinen van Parco Giardino Sigurtà te bewonderen. Dit prachtige park staat internationaal bekend als een van de meest bijzondere ter wereld.

Het vakantieverblijf in Valeggio sul Mincio is tenslotte een ideale uitvalsbasis om de omgeving van het Gardameer te verkennen. De prachtige steden Verona en Mantova liggen op korte afstand. Zelfs een bezoek aan het romantische Venetië behoort tot de mogelijkheden.

Bestemmingen in de buurt van Valeggio sul Mincio

Gardameer.nl