Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Verona

Een adembenemende stad die iedereen een keer gezien moet hebben

Verona is de dichtstbijzijnde stad bij het Gardameer. En wat voor een stad! De stad van Romeo en Julia, waar de rivier de Adige dwars doorheen loopt en waar je prachtige voorstellingen bij kunt wonen in de arena. Je zult niet de eerste zijn die verliefd wordt op de stad van de liefde.

De arena

Je loopt Verona binnen door de oude stadspoorten, en dan sta je meteen op het piazza Bra. En daar staat in volle glorie het Romeinse theater dat nog steeds in gebruik is. Een adembenemend bouwwerk op dit grote plein. Langs het plein kun je ook heerlijk op een terrasje neerploffen in de zon. Overdag kan de Romeinse arena worden bezichtigd, maar in de avond zijn er voorstellingen. Als je de kans hebt, ga dan zeker naar een ballet- of operavoorstelling. Dat is echt een unieke ervaring. Tussen de Italianen onder de sterrenhemel word je meegevoerd naar een andere wereld. Magisch!

Julia’s borst

Maar Verona staat natuurlijk ook bekend vanwege Romeo en Julia. Volgens het verhaal zou het huis van Julia hier staan. Moeilijk te vinden is het niet, een paar straten achter de arena zie je hoogstwaarschijnlijk een horde toeristen onder een poortje doorlopen. Hier is namelijk het krappe pleintje waar het balkon van Julia kan worden gezien. Als je het niet erg vindt om als een sardientje op dit plein te staan, ga er dan zeker eens kijken. De muren van de poort zijn volledig ondergeschreven en zelfs bestickerd met boodschappen voor Julia van wanhopigen met liefdesverdriet.

Wees ook niet verbaasd als je ziet dat men in de rij staat om de rechterborst van het bronzen beeld van Julia aan te raken. Dit zou geluk brengen!

Voor een korte stedentrip van een dagje naar Verona kun je met een stedenpas makkelijk werkelijkheid maken. Of je nu met het openbaar vervoer wilt of met de auto, je kunt op een voordelige manier naar de stad en in de stad activiteiten ondernemen. Wil je alle hoogtepunten van de stad niet missen? Met de Verona Card heb je gratis toegang tot vele bezienswaardigheden en korting op verschillende musea. Je kan kiezen voor een kaart die 24 uur geldig is of 48 uur.

Lekker actief en net zoals thuis, neem de fiets om rond te rijden en het romantische stadje te ontdekken met een Nederlandstalige gids !

Bestemmingen in de buurt van Verona

Gardameer.nl