Verona

Verona is de dichtstbijzijnde stad bij het Gardameer. En wat voor een stad! De stad van Romeo en Julia, waar de rivier de Adige dwars doorheen loopt en waar je prachtige voorstellingen bij kunt wonen in de arena. Je zult niet de eerste zijn die verliefd wordt op de stad van de liefde.

De arena

Je loopt Verona binnen door de oude stadspoorten, en dan sta je meteen op het piazza Bra. En daar staat in volle glorie het Romeinse theater dat nog steeds in gebruik is. Een adembenemend bouwwerk op dit grote plein. Langs het plein kun je ook heerlijk op een terrasje neerploffen in de zon. Overdag kan de Romeinse arena worden bezichtigd, maar in de avond zijn er voorstellingen. Als je de kans hebt, ga dan zeker naar een ballet- of operavoorstelling. Dat is echt een unieke ervaring. Tussen de Italianen onder de sterrenhemel word je meegevoerd naar een andere wereld. Magisch!

Julia’s borst

Maar Verona staat natuurlijk ook bekend vanwege Romeo en Julia. Volgens het verhaal zou het huis van Julia hier staan. Moeilijk te vinden is het niet, een paar straten achter de arena zie je hoogstwaarschijnlijk een horde toeristen onder een poortje doorlopen. Hier is namelijk het krappe pleintje waar het balkon van Julia kan worden gezien. Als je het niet erg vindt om als een sardientje op dit plein te staan, ga er dan zeker eens kijken. De muren van de poort zijn volledig ondergeschreven en zelfs bestickerd met boodschappen voor Julia van wanhopigen met liefdesverdriet.

Wees ook niet verbaasd als je ziet dat men in de rij staat om de rechterborst van het bronzen beeld van Julia aan te raken. Dit zou geluk brengen!

Voor een korte stedentrip van een dagje naar Verona kun je met een stedenpas makkelijk werkelijkheid maken. Of je nu met het openbaar vervoer wilt of met de auto, je kunt op een voordelige manier naar de stad en in de stad activiteiten ondernemen.

Bestemmingen in de buurt van Verona

Du Parc - Gardameer.nl
8,2

Du Parc

Lazise, Oost

  • Direct aan het meer
  • Eigen strand en ligweide
  • Animatieprogramma

Op camping Du Parc vier je vakantie met een geweldig uitzicht over het Gardameer, waar je ook een boottocht kan maken met het gezin.

Del Garda Camping & Village - Gardameer.nl
6,7

Del Garda Camping & Village

Peschiera del Garda, Zuid

  • Waterfietsen op het Gardameer
  • Tafeltennis, voetbal en minigolf
  • Boottochten vanaf het strand

Del Garda Camping & Village is een camping volop water en sportplezier. Van tafeltennissen tot voetbaltoernooitjes, op deze camping verveel je je echt niet!

Corte Paradiso - Gardameer.nl
8,8

Corte Paradiso

Peschiera del Garda, Zuid

  • Luxe vakantiewoningen
  • 1,5 km van het Gardameer
  • Dichtbij Peschiera del Garda

Corte Paradiso is een ideaal verblijf, dichtbij het Gardameer. Die ervoor zorgt dat je het vakantiegevoel niet meer kwijt raakt en kunt genieten van een heerlijk verblijf!

Gardameer.nl