Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Desenzano del Garda

Een leuke stad in het zuidwesten

Zin om tijdens de vakantie een middag of avond rond te struinen door een gezellige stad? Ga dan naar het altijd levendige Desenzano del Garda!

De hoofdstad van het Gardameer

Deze populaire badplaats bevindt zich aan de zuidkant van het Gardameer en wordt ook wel gezien als de hoofdstad van het meer. Wellicht heeft dit iets te maken met haar goede infrastructuur. Zo ligt het treinstation van Desenzano aan de Milaan-Venetiëlijn, waardoor een uitstapje naar één van deze steden ook een optie is. Ook met de auto zijn deze steden makkelijk bereikbaar vanuit Desenzano. De stad ligt namelijk direct aan de Autostrada A4 Milaan-Venetië. Een andere manier om de stad te bereiken is per boot. De veerboten rijden af en aan en alle veerboten doen de haven van Desenzano aan.

Desenzano

Het centrum van Desenzano bevindt zich bij Piazza Malvezzi en de oude haven. Hier kun je veel gezellige terrasjes en restaurants vinden. Maar duik vooral ook de zijstraatjes in, hier vind je zowel winkeltjes als leuke restaurantjes.  De achterliggende winkelstraten zijn overigens autovrij. Qua winkelaanbod vind je vrijwel geen bekende winkelketens, maar voor unieke vondsten ben je in de boetiekjes aan het juiste adres. Let wel! Tussen 12.30 uur en 15.30 uur houden de Italianen de welbekende siësta en zijn de meeste winkels gesloten. Daar staat tegenover dat de openingstijden ’s avonds ruim zijn: in het hoogseizoen tot wel 22.00 uur.

Van markt tot clubs

Iedere dinsdagochtend wordt de boulevard in het centrum afgesloten voor het autoverkeer om plaats te maken voor de wekelijkse markt, die hier al vanaf de 15e eeuw plaatsvindt. Hier vind je een gevarieerd aanbod van typische Italiaanse lekkernijen tot aan kleding. Vanuit de wijde omgeving komen bezoekers op dinsdag naar Desenzano op zoek naar leuke koopjes.

Ook ’s avonds is het goed vertoeven in Desenzano. De laatste jaren heeft de stad zich meer en meer ontwikkeld tot het uitgaanscentrum van het Gardameer. ’s Avonds kun je heerlijk flaneren op de boulevard langs het meer en wie van het nachtleven houdt kan de vele discotheken en clubs bezoeken.

Desenzano is tijdens je bezoek aan het Gardameer dus zeker de moeite waard!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl