• Volg Gardameer.nl

Op vakantie naar het Gardameer?

Onze favoriete bestemmingen »

Agriturismo Gardameer

"Als je op vakantie gaat naar het Gardameer, maar toch een beetje wilt kunnen genieten van rust en ruimte om je heen, dan is het boeken van een agriturismo een goed idee."

Onze favoriete bestemmingen »

Agriturismo Gardameer

Logeren in Italiaanse charme!

De fijnste accommodaties van het Gardameer zijn misschien wel de agriturismo’s. Niet alleen omdat het vaak mooie verblijven zijn, ook omdat je iets meer te weten komt over het echte Italiaanse leven hier.

Agriturismo Gardameer, wat is dat?

Een agriturismo is een boerderij omgetoverd tot vakantieverblijf. In Nederland heb je de B&B, in Frankrijk de chambres d’hôtes en in Italië de agriturismo. Overigens klinkt het woord boerderij misschien als iets simpels, dat is het dus niet! Vaak zijn agriturismo’s gemaakt tot prachtige verblijven met Italiaanse charme en de nodige luxe. Dat geldt ook voor de agriturismo’s aan het Gardameer. Ga bijvoorbeeld naar agriturismo San Rocco. Dit agriturismo bevindt zich op slechts 2 km van het Gardameer. Zo ontsnap je aan de drukte van het Gardameer, maar zit je toch binnen no time aan het prachtige meer. Een tip is om hier een bootje te huren en een tocht over het Gardameer te maken. Er is niets lekkerder met die zomerse temperaturen. Toch liever even bij het zwembad relaxen? Dit kan! Je hebt zelfs een prachtig uitzicht vanaf het zwembad.

Het grootste voordeel van een agriturismo aan het Gardameer is misschien nog wel dat je de lokale specialiteiten kunt proeven. Zo ontdek je de Italiaanse specialiteiten nog net ietsjes beter dan in de pizzeria op de camping.

Agriturismo Gardameer boeken? Kijk hier voor het volledige aanbod. 

Gardameer.nl