Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Autovakantie aan het Gardameer

Tips voor de mooiste routes naar het Gardameer!

Een autovakantie aan het Gardameer? Geen probleem! Vanaf Utrecht is het zo’n 1100 kilometer rijden, prima te doen dus.

Een autovakantie aan het Gardameer: welke route?

Verschillende wegen leiden je naar het mooiste meer van Italië. Welke route voor jou het meest geschikt is ligt aan verschillende factoren. Wil je zo snel mogelijk naar het Gardameer? Dan is het handig om te kijken op routeplanners. Op die manier kun je eenvoudig zien hoe je het snelst van bestemming A naar B kunt rijden. Dit heeft niet alleen met de plek van vertrek te maken, maar ook met de eindbestemming. Doe je er liever wat langer over en ben je van plan te overnachten? Dan is het zuiden van Duitsland of het noorden van Oostenrijk prachtig. Hier kun je, onder het genot van een Wiener Schnitzel, even bijkomen van de lange rit.

De Brennerpas

Voor een autovakantie aan het Gardameer kun je rijden via Duitsland en de Oostenrijkse Brennerpas. Hoewel de route door Duitsland niet zo spannend is, is de Brennerpas adembenemend. De prachtige bergen en vergezichten maken deze route een belevenis op zich.

De Gotthardtunnel of pas

Een populaire route naar het Gardameer is via de Gotthardtunnel. Vooral voor iedereen woonachtig onder Utrecht is deze route het kortst. Wel moet je hier rekening houden met files voor de tunnel, maar als je op tijd vertrekt zul je hier weinig van merken. Een ander alternatief voor een autovakantie naar het Gardameer is de Gotthardpas. Deze route is niet voor watjes met de haarspeldbochten en de hoge hoogtes die je voorgeschoteld krijgt.

Wil je tips voor je autovakantie naar het Gardameer? Lees het in dit blog

Op vakantie naar het Gardameer? Zie hier al onze bestemmingen. 

Gardameer.nl