Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kamperen Gardameer

Ieder jaar trekken ontzettend veel Nederlanders naar het Gardameer om te gaan kamperen. Rondom het meer zijn tal van campings te vinden waar je kunt kamperen. De meeste campings bieden kampeerplaatsen aan waar je met eigen tent, vouwwagen of caravan terecht kunt. Maar ook luxe kamperen wordt veel aangeboden rondom het Gardameer. Van een bungalowtent tot aan een glamptent, je vindt van alles rondom het mooiste meer van Italië. Dit maakt het Gardameer de ideale plek voor een kampeervakantie!

Waar kamperen Gardameer?

Maar welke plekken aan het Gardameer zijn nu de beste plekken om te kamperen? Dit ligt met name aan jouw eigen behoeftes. Ben je een liefhebber van de natuur en van sportieve activiteiten? Dan is het noorden van het Gardameer de ideale plek. Hier vind je prachtige bergen, waarvan een aantal te beklimmen zijn. Zo vind je aan de oostkant van het meer de Monte Baldo, waar je prachtig kunt wandelen. Ook kun je in het noorden tal van (water)sportactiviteiten beoefenen als windsurfen en mountainbiken. Ben je meer een liefhebber van een relaxvakantie met af en toe een uitstapje naar een leuk dorpje of een grote stad? Dan is het zuiden de ideale plek om te kamperen. Zowel de west- als de oostkant van het Gardameer bieden ontzettend veel campings waar je kunt kamperen.

De kampeerplaats

Waar moet je op letten wanneer je naar het Gardameer gaat om te kamperen? Bij de keuze voor de camping kijken wij altijd allereerst naar de locatie; wil jij direct vanuit je tent een duik in het meer kunnen nemen, of maakt dat niet zo gek veel uit? Vind je de nabijheid van stadjes en/of dorpen belangrijk? Deze zijn er gelukkig in grote mate rondom het gehele meer, maar de ene camping ligt nog altijd dichterbij bedrijvigheid in de omgeving dan de andere. Hoe belangrijk zijn ruime staanplaatsen op de camping voor jou? Zoek je daarbij schaduwplekken of sta je graag in de zon? Zomaar wat vragen waarmee je een selectie kunt maken voor de best passende camping! Kamperen aan het Gardameer kan zo al bijna niet meer misgaan, toch?

Je ziet het al, genoeg te doen om een prachtige, gedenkwaardige vakantie te vullen op een camping aan het Gardameer!

Gardameer.nl