Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Klimaat Bardolino

Bardolino, een prachtig dorpje aan de oostelijke oever van het Gardameer. Door de vele mooie bezienswaardigheden, is het een populair en levendige vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Zeker in de zomer trekt het grote aantallen bezoekers aan.

Klimaat in Bardolino

Het zonovergoten klimaat in Bardolino, gecombineerd met zo nu en dan een regenbui zorgen ervoor dat druiven het prima doen in dit gedeelte van Italië. Dat is ook de reden dat hier hele goede wijnen vandaan komen. Bardolino heeft een warm zeeklimaat. Bardolino heeft te maken met droge winters maar zeer natte zomers. In het voorjaar lopen de temperatuur al vrij snel hoog op. Juli is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. In maanden als december en januari kan het nog wel eens vriezen en een sneeuwval ontstaan. De koudste maand is dan ook januari, met een gemiddelde temperatuur van 1.5 graden. In oktober valt de meeste neerslag, in januari de minste. Het klimaat in Bardolino kenmerkt zich dus als een wisselvallig klimaat. Een zonovergoten dag kan opeens omslaan in een grijze, regenachtige dag.

Ondanks dat het weer soms enorm kan omslaan, wordt het klimaat in Italië door toeristen gezien als prettig. Ze komen dan ook graag in de zomer om zoveel mogelijk zon-uurtjes mee te pakken.  En is het een dag wat minder weer? Dan is er genoeg ander vertier in Bardolino dat je niet zou willen missen!

Neem eens een bezoekje op deze site om alles te weten te komen over het prachtige dorpje Bardolino.

Gardameer.nl