Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Gardone Riviera

Vakantie in Gardone Riviera aan het Gardameer? Een toeristische trekpleister met veel activiteiten, de rustgevende cultuur en een adembenemend uitzicht. Het Gardameer is een geweldige plek voor een vakantie. Langs de kant genieten van het water of lekker een middagje zwemmen kan allemaal. Liever op de boot? Geen probleem! Gardone Riviera ligt direct aan het Gardameer en heeft veel prachtige bezienswaardigheden. De locatie voor een vakantie in Gardone Riviera is perfect vanwege het bijzonder milde klimaat en het schitterende uitzicht over het meer en op het Isola del Garda.

Vakantie in Gardone Riviera is een favoriet van vele vakantiegangers. Het centrum van het dorp is autovrij en op de wandelboulevard bevinden zich vele gezellige terrasjes, barretjes en restaurants.

Vakantie Gardone Riviera: Sotto en Sopra

De stad bestaat uit twee delen; Gardone Sotto en Gardone Sopra. Gardone Sotto ligt direct aan de oevers van het meer en Gardone Sopra is het hoger gelegen dorp. Beide delen hebben beroemde bezienswaardigheden zoals de Vittoriale degli Italiani: ooit het imposante huis van de dichter Gabriele d’Annunzio en nu een museum. Waar Gardone Riviera echt bekend om staat, zijn de botanische tuinen. Door het heerlijke, milde klimaat kunnen er veel verschilende bomen en planten groeien. In de botanische tuin Hruska is dit helemaal zichtbaar en dit is dan ook de moeite waard om te bezoeken als je op vakantie in Gardone Riviera bent. Maar door de stad heen groeien er palmen, citrusbomen en vijgenbomen. Overal in dit stadje kun je de echte Italiaanse cultuur proeven!

Gardameer.nl