Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Lazise

Op vakantie naar Lazise is een absolute aanrader. De naam van deze stad betekent ‘plaats aan het meer’. De geschiedenis straalt hier overal van af. De stadsmuur is bijvoorbeeld helemaal bewaard gebleven. Compleet met kantelen en torens. Een vakantie in Lazise is dus echt een stad waar het middeleeuwse karakter goed in terug is te zien.

Vakantie in Lazise, waarom?

Voor cultuur en natuurliefhebbers is een vakantie in Lazise een aanrader. Het oude, middeleeuwse karakter van de stad in combinatie met het karakter van een visserdorpje maken Lazise een unieke stad. In het verleden leefde men hier van de visserij en landbouw, met name van wijnbouw en olijventeelt, maar tegenwoordig is het toerisme de voornaamste bron van inkomsten. En daar heeft de stad goed op ingespeeld. Rondom het grote plein Piazza V. Emanuele en de haven zijn natuurlijk vele winkeltjes, restaurants en bars te vinden. Maar voor de cultuurliefhebbers is het historische centrum een toppunt. In de kerk van San Nicolo, gebouwd in de 12e eeuw, zijn mooie fresco’s te bewonderen van de beschermheilige van scholen en zeelieden.

Maar ook voor families is een vakantie in Lazise een aanrader. Het stadje ligt namelijk vlakbij het pretpark Gardaland, wat leuk is voor jong en oud! Maar ook het Canevaworld Resort ligt in de buurt. Dit park bestaat uit Caneva Aquaparadise, het meest bekende waterpark van Italië, en Movieland, een park dat aan de filmwereld is gewijd.

Gardameer.nl