Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Manerba del Garda

Zin om je vakantie te vieren in Manerba del Garda? Wij geven je groot gelijk! Dit gezellige dorpje heeft genoeg te bieden voor een perfecte vakantie aan het Gardameer.

Vakantie in Manerba del Garda

Manerba del Garda is vermoedelijk vernoemd naar de godin Minerva. De geschiedenis van dit pittoreske dorpje is echter wat minder vredelievend verlopen. De streek is in de loop van de eeuwen in het bezit geweest van vele bezetters zoals Venetië, Verona en Oostenrijk. In 1630 is Manerba hard getroffen door de pest: van de toenmalige 1550 inwoners overleefden er maar 703.

Eind 16e eeuw nam een grote roversbende bezit van het kasteel bovenop de Rocca di Manerba. Zij gebruikten het kasteel als uitvalsbasis voor hun rooftochten en hebben het helaas totaal vernield. Tegenwoordig is de beklimming van de Rocca di Manerba een geliefde activiteit voor toeristen. Het is een uitdagende wandeling naar boven met een adembenemend uitzicht over het Gardameer als beloning.

Manerba del Garda is rustig gelegen aan de westkant van het Gardameer in de beschutte baai van Manerba. Deze baai heeft verschillende strandjes waar je heerlijk een middagje kunt vertoeven. Het uitzicht is adembenemend. Aan de rechterkant vind je Rocca di Manerba en aan de linkerkant de prachtige bergtoppen en voor je natuurlijk het prachtige Gardameer! Wat wil je nog meer op je vakantie?

Het dorp heeft een ruime keus aan campings direct aan het meer, waardoor het een ideale bestemming is voor een vakantie. De verschillende restaurants serveren lokale specialiteiten met heerlijke ingrediënten zoals vis uit het meer, olijfolie, truffels en wijn. In het zomerseizoen worden tal van festiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een avondmarkt. Het evenement I prodotti della Valtenesi is erg populair. In 16 restaurants in de regio Valtenesi kunnen lokale specialiteiten geproefd worden, zoals wijn, worst en vis uit het Gardameer. De manier om het Gardameer op en top te kunnen proeven.

Manerba del Garda

Gardameer.nl