Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie San Felice del Benaco

Wil jij op vakantie naar het o zo mooie Gardameer, maar heb je geen idee waar je naartoe moet? Misschien is San Felice del Benaco wat voor jou! In deze gezellige plaats, gelegen aan het westen van het meer, vind je genoeg campings waar je kunt genieten van een heerlijke welverdiende vakantie.

vakantie san felice del benaco

Vakantie San Felice del Benaco: Doen!

San Felice del Benaco ligt in het district Valtenesi. Het rustige stadje bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer en wordt gekenmerkt door smalle staatjes en groene tuinen. Het kerkdorpje Portese ligt direct aan het meer en heeft een leuke haven met gezellige restaurantjes. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer en op het Isola del Garda. Met name ’s avonds is het uitzicht op Salò een sprookjesachtige belevenis.

In de omgeving van San Felice zijn leuke tochtjes te maken naar wijn- en olijfgaarden, waar de boeren hun lokale producten direct verkopen. Vooral olijfolie is in dit plaatsje een grote schat, ieder jaar wordt het event Olea georganiseerd, waar de Extra Vergine olijfolie van het Gardameer wordt tentoongesteld. In het centrum van San Felice del Benaco is een aantal mooie gebouwen te bezichtigen, waaronder de Karmelietenkerk met enkele fraaie fresco’s en schilderijen uit de 15e eeuw.

San Felice was eeuwen geleden het toneel van vele strijden en oorlogen. Van het middeleeuwse kasteel, dat diende ter verdediging zijn slechts enkele resten nog overgebleven. Aan de voet van deze overwoekerde ruines van het 14e eeuwse kasteel zijn idyllisch plekjes voor een picknick te vinden.

Iedere zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt plaats. Vanaf de verschillende campings in de buurt van San Felice is het een lekkere wandeling het dorp in om vervolgens uitgebreid langs de kraampjes te slenteren.

Zoals je ziet genoeg te zien en te doen in en rondom San Felice del Benaco. Dit maakt het een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie aan het Gardameer! En ben je benieuwd welke campings er te vinden zijn? Neem dan even een kijkje op onze bestemmingspagina.

Gardameer.nl