Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bij een stad

Ontdek het bruisende centrum!

Rondom het Gardameer zijn veel lieflijke, typisch Italiaanse dorpjes te vinden. Maar er zijn ook een aantal grotere steden, die net zo’n charmante uitstraling hebben. Handig om in de buurt van zo’n stad te zitten, want dan heb je meer keuze als je boodschappen wilt doen of uit eten gaan. Wat zijn dan de grootste steden? Wij vertellen je wat de beste keuzes zijn als je graag bij een stad wilt zitten!

Desenzano del Garda

Desenzano wordt ook wel de hoofdstad van het Gardameer genoemd. Dit is niet voor niks! Het heeft een bruisend centrum en een gezellig nachtleven. Overdag zijn er dan weer markten en kun je er goed shoppen. In vergelijking met andere steden aan het Gardameer heeft het een modern centrum met veel winkels en restaurants. Hierdoor verliest de stad haar Italiaanse charme zeker niet, want ook hier bepalen smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen het straatbeeld. Desenzano del Garda ligt links van het schiereiland Sirmione, in het zuidwesten van het meer.

Peschiera del Garda

Aan de andere kant van Sirmione ligt de stad Peschiera del Garda. Dit is eigenlijk een uitgegroeid vissersdorpje. De geschiedenis van de stad is te bewonderen in een gratis museum dat je meteen tegenkomt bij binnenkomst door de oude poorten. In het centrum zitten zowel kledingwinkels van grotere merken als bijzondere winkeltjes die hun eigen producten maken. Regelmatig moet je een brug over om een ander stukje van de stad te bereiken, want die is omgeven door water. Dit komt doordat de rivier de Mincio hier uit het Gardameer richting het zuiden stroomt.

Riva del Garda

Ook aan de noordkant van het Gardameer ligt een grotere stad; Riva! Deze stad is vooral bekend onder de watersporters, die sowieso goed zitten aan de noordkant van het meer. Maar daarnaast is ook het centrum van Riva erg gezellig en kun je je benen strekken op de mooiste stranden.

Verona

Wil je graag bij een echte grootse Italiaanse cultuurstad zitten? Dan is het handig om bij Peschiera del Garda, Lazise of Bardolino in de buurt iets te boeken, deze steden liggen allemaal op zo’n 30 kilometer van Verona! Verona is natuurlijk vooral bekend vanwege het goed bewaarde Romeinse amfitheater en het balkon waar Romeo een serenade bracht aan Julia. Maar er is meer! Je kunt er shoppen tot je erbij neervalt of het middeleeuwse kasteel Castelvecchio bezoeken.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl