Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Golfvakantie

Golfen aan het Gardameer

Frisgroen gras, glooiende heuvels, een panoramisch uitzicht over het water en lucht waar geen wolkje aan te zien is. Klinkt dat verleidelijk? Tijdens een golfvakantie aan het Gardameer wordt deze droom werkelijkheid.

De Italiaanse golftraditie

Als het gaat om culinaire en culturele hoogtepunten is Italië al jaren een populaire vakantiebestemming. Niet iedereen weet dat het land ook zeer geschikt is voor golfreizen. De vruchtbare grond en het zachte klimaat zijn perfect voor het onderhouden van golfbanen.

De golfsport kent een lange traditie in Italië. De Italiaanse Golffederatie (FIG) werd in 1927 opgericht en de welbekende Italian Open bestaat al sinds 1925. Tegenwoordig is golf hier nog altijd een elitesport, die vaak door welgestelde families wordt beoefend. De Italianen gaan graag met het hele gezin golfen, en Italiaanse golfclubs zijn dan ook uitermate geschikt voor kinderen. Houd er als je met kinderen reist wel rekening mee dat je in de reguliere vakanties soms een toeslag betaalt op de green fee.

Putten met een panorama

In 1912 streek de golfsport neer aan het Gardameer, toen de baan van Bogliaco werd aangelegd als derde golfbaan van Italië. Inmiddels zijn er maar liefst tien golfclubs rondom het meer geopend, en dat is niet onverwacht: het Gardameer heeft een prachtige omgeving en het klimaat is geknipt voor de sport. De glooiende, rijkbegroeide heuvels rondom het meer vormen de perfecte basis voor golfbanen. Bovendien kan je hier het hele jaar door golfen, al bestaat er natuurlijk de kans dat je buiten het zomerseizoen wordt verrast door een regenbui.

Clubs aan het Gardameer

Met tien golfclubs aan het Gardameer is er voldoende om uit te kiezen. Sommige clubs, zoals de Garda Golf & Country Club, hebben ook een championship course. Wie van de natuur houdt, kan bij Bogliaco goed terecht. Deze club is niet alleen de oudste van de regio maar ook zeker een van de prachtigste. De baan is gelegen tussen mediterraanse bomen als de olijf, laurier en cypres, en biedt uitzicht over bijna de volle lengte van het meer. Club Franciacorta is omringd door wijngaarden en biedt met 3 verschillende banen van elk 9 holes voldoende uitdaging. Wie liever op een wat kortere baan speelt kan goed bij Il Colombaro terecht. Deze club biedt 9 holes, met een par 29 in totaal.

Bij elke golfer past weer een andere baan, en daarom hebben we alle golfbanen rondom het Gardameer hier op een rij gezet:

Welke club je ook kiest: golfen aan het Gardameer is een prachtige manier om je vrije dagen door te brengen, of het nu met vrienden of familie is. Wie daag jij uit?

Bestemmingen met golfbanen

Gardameer.nl