Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met het vliegtuig

Vlieg gemakkelijk naar het Gardameer!

Veel mensen vinden het fijn om met de eigen auto op vakantie te gaan, maar een heel groot aantal vindt het juist veel fijner om met het vliegtuig te gaan. Als je met het vliegtuig gaat ben je ten slotte veel sneller op de bestemming dan wanneer je zou gaan rijden. Heb je last van vlucht vertraging of vlucht annulering? Kijk dan op de website van Aviclaim of je recht hebt op compensatie!

Vanuit Nederland vliegen naar het Gardameer

Je kunt vanuit Nederland op verschillende manieren naar het Gardameer vliegen. Het makkelijkst is om vanaf Amsterdam Schiphol Airport te vliegen. Je kunt ook vertrekken vanaf Eindhoven Airport of Rotterdam the Hague luchthaven. Maar dan is de kans groter dat je een tussenstop moet maken. Er zijn verschillende maatschappijen die vluchten naar Verona aanbieden, zoals KLM, Transavia, Lufthansa en Alitalia. Bekijk vooraf goed of je een tussenstop moet maken of niet. Dit kan soms geld schelen maar maakt de reis natuurlijk wel langer. Het is het makkelijkst om via websites als vliegtickets.nl of skyscanner.nl te kijken welke maatschappij de gunstigste prijzen en vliegtijden aanbiedt.  

Er zijn een aantal vliegvelden waar je op kunt vliegen. De vluchten duren ongeveer 1 uur en 45 minuten. Het vliegveld wat het dichtst bij het Gardameer ligt is Verona. Vanaf hier rijd je na de vlucht in ongeveer 1 uur naar het zuiden van het Gardameer. Een ander vliegveld redelijk dichtbij is Bergamo Orio al Serio. Hier vandaan is het nog zo’n anderhalf uur rijden naar het zuiden van het Gardameer. Vliegvelden die iets verder weg liggen zijn Milaan en Venetië. Van beide vliegvelden is het nog zo’n 2 uur rijden naar het zuiden van het Gardameer en je kunt hiervoor gemakkelijk een auto huren. Kijk voor meer informatie ook even over de pagina over autoverhuur.

Wil je liever geen auto huren, dan zijn er ook goede verbindingen per trein en bus. Je kunt gebruik maken van de treinmaatschappijen Trenor of Trenitalia, bekijk vooraf wel goed of je jouw eindbestemming goed kunt bereiken met het openbaar vervoer, niet elke plek aan het Gardameer is even goed bereikbaar en soms is een huurauto wel echt nodig. Wil je dit echt niet, kun je ook gebruik maken van de taxi.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl