Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Weekend aan het Gardameer

Een kort weekendje naar het Gardameer, nog even weg, maar niet te ver!

Denk je dat een weekend aan het Gardameer te kort is? Integendeel. Een weekendje aan het Gardameer is perfect om tot rust te komen na een drukke week werken. Ook in het najaar of voorjaar is het prima vertoeven aan het Gardameer.

Sirmione

Om tot rust te komen is Sirmione een top bestemming. Het heeft de bijnaam ‘Parel van het Gardameer’ niet voor niets. Naast lieflijke straatjes, winkeltjes en vele terrasjes, vind je in Sirmione ook spa’s! Deze thermale baden hebben zwavelhoudend water en hebben geneeskrachtige bronnen. Daarnaast stelt de lokale bevolking wekelijks twee keer hun kraampjes op. Elke maandagochtend kun je op Piazza Mercato een groente- en fruitmarkt vinden. Het ruikt heerlijk! Op vrijdagochtend is er op Piazzo Montebaldo een markt zonder voedsel, maar met antieke spullen. Leuk om even overheen te slenteren en qua dagen perfect als je een lang weekend aan het Gardameer bent.

Borghetto sul Mincio

Borghetto sul Mincio wordt een van de mooiste dorpjes van Italië genoemd, en dat is zeker terecht. Het is een middeleeuws dorpje waar je ruïnes en een oude brug vindt, waarvandaan je een prachtig uitzicht over het dorp hebt. Aangezien het dorpje niet heel groot is, zal het soms lastig zijn om er een accommodatie te vinden. Een alternatief is om een appartementje te boeken in Peschiera del Garda en vanuit daar te reizen naar Borghetto sul Mincio. Deze twee liggen namelijk maar 14 kilometer van elkaar af.

Malcesine

Malcesine is een idyllische stad. Kronkelige straatjes in de binnenstad, doorkijkjes naar het Gardameer en prachtige gebouwen: je vindt het hier allemaal. Het is ideaal voor een weekendje weg, omdat je er volledig tot rust kunt komen. In de kronkelige straten vind je winkels, maar ook lokale restaurants en barretjes. Malcesine heeft een klein haventje met een boulevard waar je ‘s avonds kunt dineren terwijl je een prachtig uitzicht over het Gardameer hebt. Tijdens je weekend ook nog wat cultuur snuiven? Bezoek dan het kasteel Castello Scaligero. Beklim de toren en beloon jezelf met een indrukwekkend uitzicht over het Gardameer.

Saló

Deze grote stad aan het Gardameer staat bekend als een van de meest luxe en mooiste badplaatsen van het Gardameer. De stad heeft een lange boulevard, veel cafés en restaurants. In de haven kun je op een bankje van het uitzicht over het meer genieten, met een ijsje in je hand. In het oude centrum zijn leuke pleinen te vinden. De stad is luxer dan andere steden: het is echt gericht op het toerisme. Terwijl je onder galerijen doorloopt, heb je steeds zicht op het helderblauwe meer. Een topbestemming dus!

Voor een weekendje weg is het Gardameer dus echt ideaal. Met het vliegtuig ben je er zo, voor je het weet kun je dus al genieten van de Italiaanse zon op je bol terwijl je een pizza eet met een cocktail in je hand. Ben je nog op zoek naar een mooie locatie om te overnachten? Bekijk dan snel ons aanbod en boek jouw weekendje weg.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl