Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wijnvakantie

Optimaal genieten van je wijn

Italië is één van de grootste wijn producerende landen ter wereld, het is dan ook niet gek dat veel mensen naar het Gardameer komen om hier volop van te genieten. De zon op je bol en een wijntje in je hand, wat wil je nog meer? Naast het proeven kun je ook een bezoek brengen aan de wijngaarden en zelfs een wijnmuseum bezoeken. Genoeg keus voor een heerlijke wijnvakantie aan het Gardameer. Hier kun je een leuke tour boeken in Peschiera del Garda waarbij je verschillende wijnen en Grappa kunt proeven.

De Zeni Winery

In het zuidoosten van het Gardameer, vlak bij de plaats Bardolino ligt het bedrijf Zeni Winery . Dit is een wijnmakerij met daarbij een wijnmuseum. Hier kun je ook veel wijnen proeven en kopen. In het museum leer je van alles over de oude wijnbouwcultuur en het proces van wijn maken. Van de groei van de wijnstok tot de oogst en van de druivenverwerking tot de fase waarbij de wijn in flessen wordt gedaan.

De toegang voor individuelen en groepen onder de 10 personen is gratis, boven de 10 personen moet je een boeking maken en krijg je een gegidste tour. Er kunnen ook gratis wijnen geproefd worden, maar voor de proeverij waar de allerbeste wijnen worden geproefd wordt wel een vergoeding gevraagd.

De wijnen van het Gardameer

Doordat er rondom het Gardameer een fijn klimaat is met zachte winters en warme zomers, is het de perfecte plek voor de productie van wijn. Daarnaast is de grond ontzettend vruchtbaar, waardoor er ontzettend veel wijngaarden te vinden zijn. De wijnstreek Verona, waar het Gardameer onder valt, is een van de grootste wijngebieden van Italië en doordat er strenge wetten zijn rondom het maken van wijn, zijn de wijnen van hoge kwaliteit.

Wil je verschillende wijngaarden bezoeken, dan ben je bij het Gardameer aan het goede adres. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen in Valpolicella, in het oosten van het Gardameer. Deze streek staat bekend om de Recioto en Amarone wijnen. De druiven worden eerst gedroogd, waarna de wijn gerijpt wordt in vaten van eikenhout.

De reis kun je dan voortzetten naar Bardolino, in het zuidoosten van het Gardameer. De wijnen die hier geproduceerd worden staan bekend doordat er verschillende druivensoorten gecombineerd worden om wijn te maken, wat een speciale smaak creëert.

De reis kun je eindigen in Sirmione en Salò, in het zuiden van het Gardameer. Hier worden de wijnen gemaakt van de bekende druivensoorten Cabernet, Merlot en Pinot Nero.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl