Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor jouw vakantie aan het Gardameer!

Eenmaal op vakantie aan het Gardameer vind ik het altijd al heerlijk om vanuit een hangmat te genieten van het uitzicht. De immense bergen in de achtergrond die weerspiegelen in het water? Dat is het perfecte plekje om echt te genieten van je vakantie. Maar ik ben zeker niet iemand die de hele vakantie in de hangmat ligt. In de ochtenden trek ik er het liefst op uit en laat het Gardameer daar nou de perfecte bestemming voor zijn. In dit blog geef ik je mijn favoriete tips voor jouw vakantie aan het Gardameer!

Bezoek aan Malcesine

Dit stadje is zeker een bezoek waard, en de trip alleen al is heel gaaf. Vanaf het zuiden kun je langs de oostkust van het Gardameer rijden. Je rijdt door de wijngaarden heen en aan deze kant vind je ook de Strado del Vino, één van de langste wijnroutes in Italië. Voor de liefhebbers van de wijn is deze route sowieso al een ritje waard. Al vanaf een afstand zie je de ‘mighty Monte Baldo’. Aan de voet van deze berg ligt Malcesine, dus je kunt je wel voorstellen dat ik dit stadje als één van mijn favoriete plaatsjes aan het Gardameer.

Varen over het meer

Het is dan wel cliché, maar het is toch heerlijk om een dag een bootje te huren en lekker over het meer te varen? Mijn tip: koop in de ochtend verse broodjes, lekkere worstjes en een fles lekkere champagne en geniet als een echte royal op de boot. Met af en toe een verfrissende duik in het water en daarna weer te zonnen op het bootje, dat is toch vakantie? Dit is een absolute must als je op vakantie bent aan het Gardameer, dé manier om lekker te relaxen. Varen over het meer met de wind die door je haren waait en waar je een geweldig uitzicht hebt op de middeleeuwse dorpjes aan de oevers.

De bergen in

Mijn laatste tip is mijn ultieme favoriet, op welke bestemming ik ook ben! Als er bergen in de buurt zijn, wil ik het liefst op de eerste dag een flinke wandeling maken. Hoe verder je omhoog gaat, hoe mooier het uitzicht en hoe frisser de lucht. Door de bossen of door het gras, er is geen vrijer gevoel dan als je door de bergen loopt. Zoek een mooie route uit of vraag het na bij de camping waar je overnacht. Zij kennen de omgeving het beste en weten je vast te adviseren over een mooie wandelroute!

Gardameer vanuit bergen

Dit waren mijn favoriete tips voor jouw vakantie aan het Gardameer! Heb jij ook favoriete tips? Laat het ons weten en schrijf er zelf een blog over!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl