Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

To do tip: Limoncello proeven aan het Gardameer

Een must do tijdens een vakantie is het proeven van lokale specialiteiten. Zo stap je een beetje buiten je comfort zone en stap je een beetje in een andere wereld. En dat is waar vakantie om draait, toch? Wanneer je proeft van een verse pasta en limoncello op een terras met uitzicht op het Gardameer merk je aan alles dat je in Italië bent. Limoncello is dan ook een specialiteit van deze regio, en dus is Limoncello een echte must do.

Citroenteelt in Limone sul Garda

De plek Limone sul Garda staat bekend om haar citroenteelt. Niet voor niets heeft deze stad dan ook de bijnaam “Stad van de citroenen”. Niet alleen omdat dit dé plek is waar citroenen worden geteeld, maar ook waar dit fruit overal terugkeert. In de kleurrijke straten van Limone sul Garda kun je geen winkel binnenwandelen zonder citroensnoepjes en -zeepjes in de schappen te spotten. Maar strijk bovenal zeker neer op een fijn terras om een glaasje Limoncello te bestellen.

Citroenteelt Limone sul Garda - Limoncello proeven aan het Gardameer

Foto: Ernest Porzi via Unsplash

Bezoek Limonaia del Castèl

Tijdens een dag in de stad van de citroenen moet je ook even langsgaan bij Limonaia del Castèl. In dit citroenmuseum leer je alles over de citroenteelt. Vandaag de dag worden hier dan ook nog steeds citroenen geteeld. Bij het museum vind je ook een terras, waar je tussen de citroenboomgaarden geniet van (jawel) nog een glaasje Limoncello. Tip: in de zomermaanden kun je Limonaia del Castèl zo nu en dan ook in de avond bezoeken. Zo geniet je van dit lokale drankje onder de sterren. Super romantisch! Verder kun je het museum bezoeken vanaf 1 april tot en met 31 oktober.

citroenboom

Foto: Hans via Pixabay

Zelf Limoncello maken in eigen land!

Ben je enthousiast en ga je deze to do toevoegen aan je planning tijdens je vakantie aan het Gardameer? Dan verzeker ik je dat je daarna geen genoeg kunt krijgen van dit lokale drankje. De oplossing? Haal de smaak van Italië naar Nederland en leer je eigen typsich Italiaanse Limoncello maken bij La Cucina di Caterina. Zo kun je daarna, wanneer je maar wilt, genieten van dit drankje. Op je eigen terras onder de Nederlandse zon!

Limoncello La Cucina di Caterina

Foto: Ilse Stronks

Wil jij ook Limoncello proeven aan het Gardameer? 

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl