Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Twee mooie wandelingen aan het Gardameer

De combinatie van bergen en mediterrane sferen: wandelen aan het Gardameer is tof! De bergen aan het Gardameer zijn spectaculair, maar tegelijkertijd niet té spannend, het zijn immers geen Alpentoppen. Maar onderschat het ook niet: de Monte Baldo bereikt met zijn toppen een hoogte van 2.218 meter. Vanaf hier heb je een schitterend zicht over het meer en haar dorpen en steden. De Monte Baldo wordt ook wel de ‘tuin van Europa’ genoemd, vanwege de rijke en gevarieerde flora. Tijd om deze berg en nog meer te voet te ontdekken!

Sentiero del Ventrar

Dit is misschien wel een van de mooiste wandelingen aan het Gardameer. De route Ventrar is een botanische traktatie en wordt zelfs gerekend tot een van de mooiste routes van Europa. De wandeling zelf is kort en eenvoudig, maar wees voorzichtig wanneer je het Ventrar Path inslaat. Deze is geclassificeerd tot wandelpad voor ‘expert lopers’. De wandelroute is 5 kilometer lang en kent een hoogteverschil van 500 meter.

Routebeschrijving
Het pad begint bij het bergstation van de kabelbaan bij de Monte Baldo. Loop richting het noorden en neem net na het Funivia-gebouw de eerste heuvel omhoog aan de linkerkant. Hier krijg je meteen al prachtige uitzichten over het Gardameer voorgeschoteld! Blijf richting het noorden lopen, onder de elektriciteitsdraden van de skilift door, en kijk goed om je heen naar rood-witte strepen. Deze vormen het begin van het pad. Het pad vervolgt smal, maar is niet moeilijk te bewandelen. Het pad leidt je naar het ontmoetingspunt van het Ventrar Path. Hier sla je rechtsaf en geniet vooral van het uitzicht. Bij het verlaten van het Ventrar Path kun je via dezelfde weg terugkeren naar waar je begonnen bent, of op andere wijze terugkeren naar het beginpunt door te lopen op het pad dat je kunt vinden aan de voorkant. Het pad is vrij steil, maar kort en brengt je naar Colma di Malcesine, waar je langs het plateau terug wandelt naar waar je bent begonnen.

4969907575_738091225d_b

De trappen van Tempesta Busatte

Deze route brengt je van Malcesine naar Parco delle Busatte over vele traptreden (400!). Een tocht van vier kilometer met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De traptreden worden gebruikt om over het water de Corno di Bo en de Cavra over te steken.

Routebeschrijving
Rijd met de auto of bus naar de Tempesta van Malcesine (9 kilometer ten noorden van de stad). Het pad vertrekt vanaf hier en eindigt bij het Parco delle Busatte in Torbole. Het begin van de tocht is misschien wel het zwaarst. De eerste 15 minuten voeren je naar Varno, vanwaar je begint aan de beklimming van de ijzeren traptreden. De eerste ladder heeft 35 treden. Na deze trap volg je je route naar Salto del Corno di Bo, vanwaar je start aan de tweede trap, met maar liefst 253 treden! Een wezenlijk verschil met de eerste. Vanaf de top van deze trap heb je een prachtig uitzicht over het hele meer. Het pad leid je vervolgens door naar de volgende kreek, de Salto della cavra, via een derde trap van 123 treden. Na nog eens 20 minuten naar beneden lopen, bereik je het Parco delle Busatte

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Gasparina Village

Familie Mollers, 28 mei 2019

Perfecte vakantie voor de kinderen!

Ervaring

Zeer kindvriendelijk vooral zwembad. Mooie appartementen ruim genoeg. Zeer vriendelijke schoonmaaksters! Goede service ook bij eerder mail contact al snel reactie

Tips in de omgeving

De naastliggende dorpjes

Bezocht Gasparina Village in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl