Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Voorbereid de weg op!

De leukste tijd van het jaar is weer aangebroken: de zomervakantie! Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die richting het gezelligste stukje van Italië gaat rijden. Voor je het weet lig je met je luchtbed te drijven op het Gardameer of fiets je langs Lasize en Bardolino om vervolgens neer te strijken op één van de vele terrasjes! Uiteraard bestel je dan een echte cappuccino. ’s Avonds dineer je in één van de gezellige eettentjes aan de boulevard of gewoon gezellig op het terras van het campingrestaurant!

Voorbereid de weg op

Je auto al ”vakantieklaar”?

Voor het zover is, moet er wel het één en ander geregeld worden. Voorbereid op weg is het halve werk. Zo geniet je sneller van je vrije tijd en natuurlijk de lange autorit. In één van onze vorige blogs hebben we jullie al tips gegeven voor een autovakantie naar het Gardameer. Deze kun je hier nog even teruglezen! In dit blog draaide het meer om wat je allemaal mee moet nemen op vakantie en activiteiten voor onderweg. Ook ging het kort over je auto ”vakantieklaar” maken. Het oliepeil checken, de bandenspanning en koelvloeistof controleren horen daar allemaal bij. Belangrijk: check de bandenspanning nádat je de auto hebt volgeladen. Bij een volgeladen auto moet de bandenspanning namelijk hoger zijn. Anders krijg je misschien het volgende scenario:

voorbereid de weg op

Oeps, vergeten!

Wat vaak een beetje wordt vergeten zijn de spullen die je in de auto nodig hebt en dan hebben we het niet over het eten, drinken en de spelletjes (die natuurlijk ook belangrijk zijn). In de meeste Zuid-Europese landen gelden strengere eisen dan in Nederland wat betreft de veiligheidsuitrusting in de auto. Zo zijn een veiligheidshesje (voor alle inzittenden!) en gevarendriehoek in Italië verplicht! Dat geldt ook voor Frankrijk, maar hier zijn ook nog eens een alcoholtest en milieusticker verplicht (een tolbadge is ook handig). In Zwitserland heb je tenslotte een gevarendriehoek en een vignet (tolpas) nodig.

Helemaal voorbereid de weg op!

Een verbanddoos is ook geen overbodige luxe. Deze kan onderweg misschien van pas komen, maar natuurlijk ook tijdens je vakantie. Maar daar gaan we niet van uit! Als je al deze spullen verzameld hebt, leg ze dan ook op een bereikbare plaats en niet onder al je grote hutkoffers in de kofferbak. Een andere belangrijke toevoeging is wellicht het regelen van een autoverzekering die bij jou past. Op de website van Pricewise bijvoorbeeld, kun je na het invullen van je autogegevens, allerlei autoverzekeringen vergelijken en er daarna ook meteen eentje afsluiten. Hierbij wordt goed gekeken naar jouw auto, de dagwaarde daarvan en jouw wensen. Informeer ook goed naar wat wat jouw autoverzekering allemaal dekt en wat niet. Op Pricewise vind je ook deze informatie, plus meer informatie over de verschillende soorten verzekeringen. Bekijk hier alle autovakantie-tips!

voorbereid de weg op

Heb je na het lezen van dit blog nog steeds het gevoel dat je iets vergeten bent of nog niet voorbereid genoeg bent? Dan kan je je altijd nog op de website van ANWB aanmelden voor de Fijne Vakantie Check. Wanneer je dat hebt gedaan, ontvang je alle informatie en praktische tips over je bestemming gewoon in je inbox!

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden, uitstapjes en leuke hotspots aan het Gardameer? Kijk dan op onze pagina zien en doen of lees onze andere blogs voor leuke tips. Nu ga je zeker weten voorbereid de weg op én ga je een geweldige vakantie aan het Gardameer beleven!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl