Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Top 3 redenen waarom het Gardameer op je bucketlist moet staan

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en tevens de perfecte vakantieplek om tot rust te komen. Hier barst het namelijk van de historie, vind je talloze pittoreske dorpen en steden en is er aan culinaire hotspots geen gebrek. Ga je binnenkort naar Noord-Italië, pak dan zeker de kans om naar het Gardameer te gaan. In dit artikel vertellen wij je namelijk de top 3 redenen waarom het Gardameer op je bucketlist moet staan.

Waarom het Gardameer op je bucketlist moet staan
Foto van Marco Ghirello via Unsplash

1. Om je vingers bij af te likken!

Miljoenen jaren geleden, in de ijstijd, was er een zee op de plek waar het Gardameer nu gevestigd is. Destijds heeft het meer zich gevormd door het terugtrekken van gletsjers. Nu horen we je denken: wat heeft dat nou precies met eten te maken? Nou, doordat dit gebeurde kwam er magnesiumkalksteen vrij, wat zich ophoopte langs de randen van de gletsjer. Toen deze uiteindelijk smolt bleef dit kalksteen aan de kustlijn hangen, waardoor er een vruchtbare bodem ontstond. Hierdoor konden boeren hun eigen fruit, olijven, wijn en noem maar op verbouwen. Door de grond ontstond er een unieke smaak, en daarom zijn alle lokale producten een feest voor de mond! Deze kun je natuurlijk proeven bij een van de vele restaurantjes rondom het Gardameer. Eten is heilig voor de Italianen, en daar kan jij na en tocht rond het Gardameer zeker niet omheen.

2. De zonnestralen van Italië

Een andere reden om het Gardameer op je bucketlist te zetten is natuurlijk het weer. Door het mediterrane klimaat is het rondom het Gardameer bijna altijd lekker weer. Met een klein briesje hier een daar is het op elk moment van een jaar een gelukje om bij het Gardameer te zijn. Van plan om in de zomer te gaan? Dan een kleine tip: vergeet je zonnebrand niet!

Waarom het Gardameer op je bucketlist moet staan
Foto van
Karsten Würth via Unsplash

3. Het is perfect voor elk reisgezelschap

Met wie je ook naar het Gardameer gaat, er is voor ieder wat wils. Het is de perfecte plek voor avontuur op het meer met je gezin. Er zijn namelijk honderden plekken waar jij kunt kamperen, waarbij je kunt kiezen uit luxe voorzieningen. Bovendien is er meer dan genoeg te doen op het meer, zoals waterskiën, windsurfen of zeilen. Maar ook rondom het meer is er genoeg te doen. Wat dacht je van golfen, mountainbiken of tennissen?

Daarnaast is het Gardameer de ideale plek om te vertoeven met je partner. Wat is er nu romantischer dan een prachtig meer met historische steden waar je heerlijke wijn kunt drinken? Daarnaast kent het Gardameer verschillende wellnessresorts waar je na een romantische wandeling echt helemaal tot rust kunt komen in de spa. Wij weten zeker dat jij en je partner na een heerlijke wellnessdag ook maar eens online gaan kijken voor een heerlijke zwemspa!

Dit waren onze 3 redenen waarom het Gardameer op je bucketlist moet staan. Al met al leent het Gardameer zich dus voor een fantastische vakantiebestemming voor iedereen! Staat hij bij jou op de lijst?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Weekend Glamping Resort

Familie Somers, 19 september 2016

We hebben genoten!

Leuke gezellige kleinschalige camping met alle faciliteiten voor een goede vakantie! We hebben genoten

Bezocht Weekend Glamping Resort met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl