Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Arena di Verona

Waan je in het verleden

De stad Verona kenmerkt zich door de oude Arena die pontificaal in het centrum staat. De bouwstijl van de ronde en licht afgebrokkelde Arena doet nog Romeins aan. Niet gek, aangezien deze Arena het best bewaarde en grootste amfitheater uit de Romeinse tijd is. Een bezoek aan de stad Verona is niet compleet zonder een blik te hebben geworpen op dit prachtige bouwwerk. De Italianen zijn er trots op!

Hoe kom je er?

De Arena lag in de Romeinse tijd nog buiten het centrum, maar inmiddels is het de meest centrale plaats van Verona geworden. Het adres is Via Roma 7/d, 37121 in Verona. Te voet kom je er vanuit de Via Mazzini. Of, als je vanaf de andere kant komt, door onder de stadspoort door te lopen. Alles is Verona is overigens makkelijk te belopen, hierdoor is het voor kinderen ook een leuke ervaring, zij hoeven niet ver te lopen en kunnen toch veel zien.

Geschiedenis van de Arena

De Arena is in de eerste eeuw na Christus gebouwd met als doel het geven van toneelstukken en muziekvoorstellingen. Nadat het in een aardbeving compleet verwoest is geweest, is het gedurende de Renaissance weer opgebouwd. De huidige Italianen zijn er dankbaar voor en de liefhebbers van muziek al helemaal. Vanuit heel Europa komen er toeristen naar Verona om naar een van de vele voorstellingen te komen kijken.

Voorstellingen

In de zomer worden in de Arena regelmatig (vaak zelfs dagelijks) voorstellingen gegeven, van opera en muziekvoorstellingen tot een ballet. De prijzen van de kaartjes variëren van 20 euro tot honderden euro’s. Het verschil zit hem in het zitten op stenen bankjes of op zachte rode stoelen met kussens. En natuurlijk hangt de prijs af van de artiest of artiesten. Het is zeker de moeite waard om naar een van deze voorstellingen te gaan kijken. Ten eerste al om de binnenkant van de Arena te bewonderen, maar ook om een stukje Italiaanse cultuur mee te krijgen. De akoestiek van de Arena is zo goed, dat er over het algemeen geen versterkers gebruikt worden.

Naast de Arena heeft Verona tal van andere activiteiten te bieden. Terrasjes, kerken, kathedralen, bruggen en nog veel meer. Hoe dan ook zal een bezoek aan de stad een succes zijn!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl