Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Boottochten

Vaar over het Gardameer van kust naar kust!

Tijdens een vakantie aan het Gardameer verblijf je vaak in één bepaalde stad. Om het Gardameer nog meer te ontdekken, kun je met een boot het Gardameer over om meer stadjes te zien. Hieronder een paar opties voor interessante en mooie boottochten langs het Gardameer!

Navigazione Lago di Garda

Navigazione Lago di Garda is een bedrijf dat toeristen over het Gardameer brengt. Ze bieden verschillende routes aan, dus neem gerust een kijkje op de website. De meeste veerboten gaan snel achter elkaar, zodat je nooit lang hoeft te wachten. Het is zelfs mogelijk om nachtcruises te maken, maar ook om een dagkaart te kopen voor het zuiden of het noorden. Daarnaast kun je met groepen en voor kinderen korting krijgen, dus bekijk dit even goed voor je een ticket koopt.

Dagtochten

Wanneer je een dagticket koopt voor het zuidelijke gedeelte van het Gardameer, kun je op elke plek af- en opstappen. Je kunt bijvoorbeeld uitstappen bij Lazise en vervolgens na een paar uurtje rondstruinen de veerboot weer naar een ander plaatsje nemen. Zo ontdek je het hele Gardameer. Er zijn talloze routes rond het meer, dus er is keuze genoeg! Deze boottocht voert je langs een aantal hoogtepunten van het Gardameer. 

Van Desenzano naar Sirmione

Binnen een uur vaar je vanaf het schattige haventje van Desenzano naar het schiereiland Sirmione. Hier heb je de tijd om de indrukwekkende grotten van Catullus te bezoeken. Of bezoek het stuk geschiedenis in het Scaligerokasteel en vermaak je met de legendes over het kasteel. Voor een twee uur durende route kun je terug langs het Isola di Garda, om daar de schoonheid van de gebouwen en de zeldzame bloemen te bewonderen.

Van Sirmione naar Bardolino

Bardolino is geen groot dorp, maar zeker de moeite waard om even uit te stappen. Het dorp staat bekend om de heerlijke wijn die uit deze streek komt. De lokale bevolking is gek op de wijn en laat je dan ook graag een slokje proeven. Bardolino heeft een lieflijke boulevard, de Passeggiata Lungolage, waar je kunt dineren en shoppen.

De mooiste kerk in het dorp is de San Severo, die in de 12e eeuw gebouwd is. Hij ziet er ouderwets uit van binnen en buiten kun je de geschiedenis van Bardolino leren door goed rond te kijken. De muurschilderingen zijn al half afgebladderd door de oudheid, maar zeker nog indrukwekkend om te zien!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl