Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Duiken

Ontdek de onderwaterwereld van het Gardameer!

Het is heerlijk om af en toe eens even niks te doen en te relaxen. Maar soms is het nog veel leuker om juist actief bezig te zijn tijdens de vakantie. Aan het Gardameer zijn ontzettend veel sportieve mogelijkheden.  Waaronder vele sporten in het water. Wil je eens iets nieuws proberen? Maak kennis met het duiken in het Gardameer!

Duiken naar de bodem van het Gardameer

De meeste mensen vermaken zich voornamelijk aan de oppervlakte van het Gardameer. Terwijl er onder water ook ontzettend veel te beleven valt. Neem een duik in het grootste meer van Italië. En ontdek onder andere de mysterieuze scheepswrakken en scholen vissen. Ook kun je bij het plaatsje Riva del Garda een duik maken naar vijftien meter diepte, waar een groot Christusbeeld op de bodem van het Gardameer staat.

Duiken in het Gardameer is op elk moment van het jaar een goed idee. Van de lente tot de herfst is de bodem rijk aan flora en fauna terwijl het in de winter verandert naar een kristalheldere onderwaterwereld.

Met in de zomermaanden een watertemperatuur van gemiddeld 19 tot 22 graden is het duiken in het Gardameer (zeker met een wetsuit) goed te doen.

Duikscholen rondom het Gardameer

Geen duikervaring? Geen probleem! Er zijn ontzettend veel duikscholen te vinden rondom het Gardameer. Bij de meeste van deze duikscholen kun je onder andere duikcursussen doen om je PADI te behalen, het officiële duikcertificaat waarmee je over de hele wereld kunt duiken. 

Denk je dat het duiken iets voor jou is of wil je meer informatie? Dan kun je altijd even bij de receptie van je accommodatie vragen waar je dichtstbijzijnde duikschool zit.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl