Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Evenementen

Evenementen en festivals rond het Gardameer

Ben je een echte festival fan en houd je wel van evenementen in de stad? Dan is het Gardameer een perfecte vakantiebestemming voor jou! Rondom het Gardameer zijn elke maand verschillende evenementen en festivals, waar je met de locals mee kan feesten en genieten.

Het operaseizoen

In Verona is het in de zomer operaseizoen. Het seizoen loopt van half juni tot het einde van augustus. Bijna elke dag kun je genieten van een Opera in de Arena van Verona! Je kunt tickets reserveren voor de stoelen in het midden, maar je kunt ook tickets kopen voor een zitplaats op de stenen banken in de arena. Jij en 25.000 toeschouwers luisteren naar de opera’s van bekende zangers en zangeressen! Het is een enorm spektakel, dus eigenlijk onmisbaar.

Roeiwedstrijden

In de zomermaanden kun je in verschillende stadjes rondom het Gardameer toeschouwer zijn van de Palio delle Bisse. Dit zijn traditionele roeiwedstrijden, waarbij roeiers rechtop in de boot staan en strijden om de zogenaamde “Vlag van het Meer”. Een speciale roeiwedstrijd is die in Peschiera del Garda. Eind augustus vindt hier elk jaar de Palio della Mura plaats. Twintig boten strijden om de winst. Op zaterdag zijn de wedstrijden voor de jongeren tot 18 jaar. Loop rustig rond 19.00 naar het meer, want dan beginnen deze wedstrijden. Het grootste spektakel is toch wel op zondag. Om 17.00 varen de deelnemers door het centrum en daarna beginnen de wedstrijden voor de vrouwen en mannen. Direct na de wedstrijd is de prijsuitreiking en het evenement wordt beëindigd met een grote vuurwerkshow. Echt de moeite waard om te bekijken!

Het lavendelfeest

Ga je vroeg in het zomerseizoen naar het Gardameer? Geen zorgen, ook dan zijn er genoeg activiteiten en evenementen. In Desenzano del Garda vieren ze namelijk in begin juli het lavendelfeest. Het centrale plein Piazza Capelletti kleurt rond deze tijd paars en vijf dagen lang zijn er feesten in de stad, waar allemaal lavendel aan te pas komt. Ga met de kinderen in een lavendel-attractie of bekijk de vele lavendelproducten die worden aangeboden.  Kortom, een heerlijk ruikend festival!

Garda Jazz Festival

Van eind juli tot midden augustus vindt het Garda Jazz Festival plaats in het noorden van het Gardameer. De bekende stadjes Riva del Garda, Torbole en Arco doen hieraan mee, maar ook de kleinere dorpen Nago, Dro en Drena. Elke avond is er wel een concert in de steden en kun je genieten van de muziek van verschillende jazzbands. Het zijn niet alleen Italiaanse bands en zangers, maar er zijn ook internationale bands te vinden.

Shopping Sotto le Stelle

De smalle straatjes van Malcesine veranderen op een zaterdag in begin augustus in een nachtelijk avontuur. De winkels zijn tot middernacht geopend en de straatjes zijn verlicht met lampionnen en fakkels. Het creëert een gezellig en knusse sfeer, muziek vult de straten en je winkelt letterlijk onder de sterren. Vandaar ook de naam “Shopping Sotto le Stelle”.

Al met al zijn er dus genoeg evenementen rondom het Gardameer te vinden. Ga met de kinderen dansen op jazzmuziek, ruik de heerlijke lavendelgeuren op het lavendel festival of geniet van diverse sportwedstrijden.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl