Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

IJssalons

De beste ijssalons van het Gardameer!

Iets wat Italianen ontzettend goed kunnen, is ijs maken. Op elke straathoek vind je wel een ijssalon. Het is in Italië heel normaal om elke dag een ijsje te eten en dat vinden wij natuurlijk een ontzettend goed idee. Er zijn in het algemeen twee soorten ijs: artigianale en geen artigianale. Dat betekent handgemaakt en geen handgemaakt ijs. De ijsjes van de zaken waar bij staat Gelato Artigianale smaken uiteraard het allerlekkerst. Gardameer.nl heeft de beste ijssalons rondom het Gardameer voor je op een rij gezet.

Gelateria Cristallo

Hier vind je prachtige ijscoupes met decoratie. Het is er altijd druk, iets wat zeker een goed teken is. Dit is een van de bekendste ijszaken van het Gardameer en mensen rijden er zelfs voor om. Deze ijssalon is absoluut een bezoek waard op Piazza Giacomo Matteotti 1 in Bardolino

Gelateria Vivaldi

Voor een breed scala aan ijssmaken, ga je naar Vivaldi in Desenzano. Ze verkopen hier zelfs lactosevrij ijs. En serveren altijd met een glimlach. Ga op zoek naar deze ijssalon op Via dei Renai 15. 

Gelateria Chocolat

Deze chique ijssalon verkoopt ijs met vers en seizoensgebonden fruit. Heerlijk verfrissend tijdens de warme zomer. Benieuwd? Maak een uitstapje naar Gargnano en vind op Via Ventiquattro Maggio 19 dit Italiaanse ijs!

La Cremeria di Lasize

Dit is een ijssalon die op twee plaatsen in de stad zit. Ze maken er elke dag vers ijs met verse melk en vers fruit. Hoe ze het produceren kan iedere gast met eigen ogen bewonderen. Je vindt dit overheerlijke ijs op Via F. Fontana 8, Lazise en Corso Ospedale 17 in Lazise

La Casa de Dolce

Het lief en leed van de eigenaar Joseph Barone. Je vindt er smaken die je nergens anders kunt krijgen, zoals Oro Nero met daarin onder andere pure chocolade, groene thee en bittere chocoladesaus. Ook Americano is uniek en favoriet, deze bestaat uit karamel, banaan, kersenlikeur en muesli. Zeker het proberen waard. Ga naar Piazza Duomo 1 in Salò om het ijs zelf te proeven. 

Gelateria Tarifa

Deze ijssalon verkoopt uiteraard ook enkel handgemaakt ijs. Gasten gaan er benieuwd naar binnen en komen met een grote glimlach naar buiten. Ook hier maken ze vele unieke smaken zoals ‘sesamo’. Plan een dagje naar Arco en proef op Via Giovanni Segantini 51 het echte Italiaanse ijs. 

Kortom, er zijn mogelijkheden te over om van een Italiaanse gelato te genieten. Gezien de passie die de Italianen erin stoppen is het zeker de moeite waard om er een paar te proeven

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl