Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Motorroutes

De mooiste motorroutes langs het Gardameer

Een echte motorfanaat en van om op de motor te vertrekken naar het Gardameer? Perfect! Want niet alleen de rit naar het Gardameer is prachtig, ook op plek van bestemming vind je de mooiste motorroutes.

Rondrit Gardameer

Waarschijnlijk meteen de bekendste route in dit stukje Italië, een rondrit langs het gehele Gardameer. Je slaat geen enkel stukje over en tourt langs de hoogtepunten en meest bekende steden! Plaatsen die je aandoet tijdens deze tour? Peschiera del Garda, Sirmione, Salò, Limone sul Garda, Riva del Garda en Bardolino. Wanneer je tourt van plek naar plek en eindigt waar je bent begonnen heb je aan het einde van de dag het gehele Gardameer gezien! Als startpunt neem je natuurlijk gewoon de plaats die zich het dichtst bij jouw verblijfplaats bevindt. Deze motorroute is 149 kilometer lang.

Motorroutes rondrit Gardameer, Riva del Garda

Een motorroute langs de 4 meren

Het Gardameer is prachtig maar wist je dat er zich in de buurt van het Gardameer nog meer meren bevinden? Snel uitgekeken raak je niet want er bevinden zich maar liefst 3 meren die stuk voor stuk tot de meest prachtige stukjes natuur gerekend mogen worden. De meren die je naast het Gardameer echt moet ontdekken tijdens een motorroute? Lago di Ledro, Lago d’Idro en Lago di Valvestino.

De James Bond Route

Toe aan een ritje op de motor dat niet al te lang duurt? ’s Ochtends heerlijk touren om vervolgens in de middag te relaxen en een verkoelende duik te nemen. De James Bond Route is een route van slechts 40 kilometer maar daarom niet minder speciaal. Heb jij geen enkele film overgeslagen? Dan is deze route gemaakt voor jou. De route leidt je langs punten waar bekende filmscenes zijn opgenomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tunnel van de welbekende achtervolgingsscene? Start je route net voorbij Campione del Garda en reid het meer deels rond tot aan Malcesine. Zo sla je niets over.

Last but not least!

Helemaal klaar om op je motor te stappen richting het Gardameer en je aan één of meerdere van bovenstaande motorroutes te wagen? Dan zijn er natuurlijk nog een aantal dingen waar je aan moet denken. Als motorfanaat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk een goede motoruitrusting is. Scoor voor je vertek nog even een motorpak en een goede helm. Bij HelmOnline vind je helmen in alle soorten en maten en met zonnevizieren, wel zo handig op een zonnige bestemming als deze.

Gardameer.nl