Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Paardrijden

Galoperend door de bergen

Paardrijden bij het Gardameer

De frisse wind door je haren en het heerlijke geluid van paardenhoeven. Vanaf de rug van een paard heb je het allermooiste uitzicht, en dat geldt helemaal als je gaat paardrijden bij het Gardameer! Laat je begeleiden door een ervaren gids, dan is genieten het enige wat jij nog hoeft te doen.

In Italië zijn er veel agriturismo’s met paarden, waarbij de eigenaren ook de mogelijkheid bieden om te gaan paardrijden in de omgeving. Ga je met jonge kinderen op vakantie naar het Gardameer? Er zijn diverse campings die een kleine manege hebben, vaak met Shetlandpony’s. Zo kunnen ook de allerkleinsten genieten van een ritje te paard.

Stap in het zadel

Hieronder delen we een aantal adressen waar je kunt (leren) paardrijden bij het Gardameer. Van een beginnersles tot een relaxte buitenrit; het kan er allemaal!

Benaco Horses

De betrouwbare paarden van Benaco Horses in Costermano nemen je mee de bergen in met een panoramisch uitzicht over het Gardameer als gevolg.

Agriturismo Al Lambic

Deze agriturismo in Prabione di Tignale biedt naast appartementen om je vakantie door te brengen ook de mogelijkheid om paard te rijden rond het Gardameer. Zowel voor beginners als ervaren ruiters bieden zij prachtige ritten aan.

Paradiso Ranch

Voor een cowboy ervaring ben je op deze ranch in Caprino Veronese op het juiste adres. Hier wordt er in western tuig gereden en kun je zowel voor lessen als een buitenrit naar bijvoorbeeld Monte Baldo terecht.

Tips

Wil je tijdens je vakantie graag een recreatieve rit maken met uitzicht op het Gardameer? Denk dan aan de volgende dingen. Neem een lange broek mee, dat zit comfortabeler en zorgt er voor dat je benen schoon blijven. Zorg daarnaast ook voor schoenen met een hak, dit zit een stuk veiliger in de stijgbeugel dan schoenen met een gladde zool. Zo glijd je voet immers veel makkelijker uit de stijgbeugel, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Draag in het kader van veiligheid ook altijd een cap, ook al kan dit erg warm zijn. Ga je een lange rit maken? Neem dan een rugzakje mee met een flesje water!

Populaire bestemming

Gardameer.nl