Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vissen

Ontspanning bij het water

Vissen in het Gardameer

Vissen is een favoriete bezigheid van velen, zowel thuis als op vakantie. De hengel moet uit, zo ook tijdens jouw vakantie in Italië! Of je nou gaat vissen in kleine beekjes of met een boot het Gardameer op gaat, het kan allemaal.

Visvergunning

Vissen in het Gardameer is ontzettend leuk. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er een aantal regels rondom motorboten en moet je ten alle tijden zorgen dat je de juiste papieren bij je hebt. Deze regels veranderen regelmatig, het is dus het beste om hier ter plekke informatie over te vragen.

Heb je besloten om te gaan vissen in één van de vele kleinere meren of beken moet je in het bezit zijn van een vergunning met daarbij een dagkaart voor die specifieke plek. Deze kun je makkelijk kopen in de dorpen bij een postkantoor of tabakswinkel. Word je gepakt zonder vergunning betekent dit vaak een (hoge) boete! Dit is onnodig dus lees je nu goed in en houd je ook aan de regels. Dat geld van een eventuele boete kun je namelijk veel beter besteden aan aas of een nieuwe hengel.

Omdat de regels verschillen tussen de verschillende gebieden rondom het Gardameer, is het verstandig om eerst even langs het gemeentehuis of de VVV te gaan om te kijken wat je precies nodig hebt voor de plek waar jij wilt gaan vissen.

Tips en Tricks

In het Gardameer en de omliggende beekjes en meren zijn ontzettend veel verschillende soorten vissen te vinden. Bekende vissoorten die hier te vangen zijn, zijn onder andere forel, zalm, paling, snoek, baars en karpers.

De grootste tip die de lokale bevolking je zal geven is om niet met je blote voeten en benen in het water te gaan staan. Het water is het thuis van de waterluis en de kans is dan ook groot dat je benen onder de rode bultjes zullen zitten als je uit het water komt. Pas hier dus voor op.

Ben je een ervaren visser en wil je een eigen bootje huren om het Gardameer op te gaan, houd dan altijd de weersomstandigheden goed in de gaten. Het weer kan héél snel omslaan! In het noorden van het meer is het verboden om met een motorboot te varen. Maar in de andere delen mag dit wel en kun je in de meeste stadjes gemakkelijk een bootje huren, zelfs zonder vaarbewijs.

Vissen in het Gardameer is geschikt voor iedereen. Zo biedt het vissen vanaf een boot een extra uitdaging voor de ervaren vissers, maar kun je ook vanaf de kant prachtige vissen vangen. Check ook zeker even bij je accommodatie of er water aanwezig is. Vooral bij agriturismo’s is het vaak zo dat je als gast gewoon je hengel uit mag slaan in privé wateren.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl