Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wandelen

Actief tussen de bergen

Wandelroutes voor iedereen

Aan het Gardameer heb je meerdere mogelijkheden om de omgeving te verkennen. De bergachtige omgeving in het noorden biedt bijvoorbeeld de kans om met uitdaging te fietsen of te wandelen! Rondom het Gardameer heb je tal van wandelroutes, elk even spectaculair als de andere. Je kunt een gids vragen om een wandeltour, maar je kunt de omgeving ook gemakkelijk zelf ontdekken. Hieronder staan een paar voorbeelden van wandelroutes rondom het Gardameer. Als je gaat wandelen, zorg dan altijd dat je stevige wandelschoenen, genoeg water en zonnebrand bij je hebt! Oh, en vergeet je camera niet. Alle mooie uitzichten moeten natuurlijk wel vastgelegd worden.

Monte Stivo

Ten noorden van het Gardameer ligt de Monte Stivo, een berg van 2054 meter hoogte. Deze berg is te beklimmen door gemiddelde klimmers, dus let erop dat je niet met te kleine kinderen op pad gaat, deze kunnen het mogelijk niet aan. Een redelijke conditie is vereist, hoewel onderweg pauze houden altijd mogelijk is. Al met al duurt de wandeling ongeveer 4 uur.

Bij de Passo Santa Barbara begint de klim naar boven en je kunt hier ook gemakkelijk je auto kwijt. Tijdens de klim staan er borden die aangeven welke kant je op moet, dus je zal niet makkelijk verdwalen. Bij sommige afslagen kun je ervoor kiezen om een steiler pad te pakken. Luister hierbij goed naar je lichaam en pak het pad dat je denkt aan te kunnen, overschat jezelf niet. De klim is niet gevaarlijk en je hoeft niet langs diepe afgronden te lopen. Onderweg heb je continu een prachtig uitzicht over het Gardameer. Telkens als je opkijkt, word je beloond met een geweldige view over Lago di Garda! Let er wel goed op dat er onderweg naar de top vrijwel geen mogelijkheid meer is tot het kopen van eten en drinken. Zorg er daarom dus altijd voor dat je genoeg eten en drinken in je rugzak hebt zitten.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl