Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zo blijf je in Italiaanse sferen na je vakantie

Ken je dat gevoel dat je het liefst voor altijd op die heerlijke plek aan het Gardameer blijft? Zon, strand, Italiaans eten, mooie stadjes en vriendelijke mensen om je heen. Helaas komt er aan elke vakantie een einde en zit je dagen, weken of zelfs maanden later nog te dromen over die vakantie in Italië. De heimwee wordt vaak minder door ook in Nederland gewoon in Italiaanse sferen te blijven! En ik spreek uit ervaring, dus hierbij geef ik je een aantal tips.

La Cucina Italiana

De Italiaanse keuken! Een van de dingen aan Italië die je misschien het meest mist als je in de winter achter je bord met stamppot zit. Gelukkig is Italiaans koken niet al te moeilijk en is een bord pasta zo gemaakt.

Aan het Gardameer worden verschillende typisch Italiaanse gerechten geserveerd, doordat het meer in drie verschillende regio’s ligt. Overal staat er in ieder geval veel vis op het menu, zoals forel, sardientjes en inktvis. Pasta wordt meestal geserveerd met pesto, een tomatensaus met gehakt of met garnalen en courgette. Zo is er zowel voor de vis-, vlees- als vegaliefhebber wat te kiezen!

pasta

Foto via Pexels

De ingrediënten voor deze gerechten zijn in Nederland gewoon in de supermarkt te koop, dus een Italiaans avondmaal af en toe kan de heimwee misschien wat verzachten. In veel supermarkten vind je tegenwoordig bovendien ook heerlijke Italiaanse vleeswaren en kazen, dus ook een borrelplankje zoals op het terras aan het Gardameer is mogelijk!

borrel

Foto via Pixabay

Kleding

In Italië draait veel om uiterlijk vertoon. Zelfs in hartje zomer zullen Italiaanse mannen en vrouwen er altijd pico bello uitzien. Een manier om in Italiaanse sferen te blijven is bijvoorbeeld door ook in Italian Style door het leven te gaan. Vooral de mannen in Italië zijn vaak gekleed in Italiaanse overhemden. Ook fijn in de winter is een echte Italiaanse jas die je warm houdt.

Italian Style

Foto via Italian Style

En natuurlijk is het in de zomer ook niet verkeerd om in Italiaanse stijl weer naar het Gardameer af te reizen. Omdat wij geen Italianen zijn en een overhemd in de hitte vaak wat too much vinden, is het leuk om eens te kijken naar Italian Style t-shirts of poloshirts.

italiaanse kleding

Foto via Italian Style

italian style

Foto via Italian Style

De taal

En tot slot, door wat Italiaanse woorden te leren blijf je ook in Italiaanse sferen in Nederland. Een bijkomend voordeel is dat je op vakantie indruk zult maken en net wat makkelijker wat kunt bestellen of om hulp kunt vragen.

italiaans

Foto via Pixabay

Dit kun je natuurlijk doen door een app als Duolingo op je telefoon te installeren, of door echt op Italiaanse les te gaan bij jou in de buurt!

Heb jij nog tips om in Italiaanse sferen te blijven na de vakantie? Laat het ons weten!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl