Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fietsen

Langs het meer, door de bergen of stedentripjes. Fietsen aan het Gardameer is aan te raden voor iedereen!

In het voorjaar en in de zomer pakken veel toeristen de fiets om een tocht te gaan maken. Sommigen nemen hun fiets zelf mee, andere mensen huren er één. De moeilijkheidsgraad van de tocht kun je zelf bepalen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de tochten niet vlak zullen zijn, maar dat er altijd wel een heuvel of een berg te beklimmen is.

Een fiets huren bij het Gardameer

In alle redelijke dorpjes kunnen toeristen een fiets huren. Hieronder zie je een overzicht per stadje waar je een fiets kunt huren:

Naast deze verzameling van fietsverhuurders zijn er tal van mogelijkheden om een tweewieler te huren. Voor de fietsers zonder ervaring is een mountainbike aan te raden, deze kan tegen een stootje en is makkelijker om op de fietsen dan een wielrenfiets. Let bij het huren goed op dat je geen verzekeringen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt.

Ook in Verona kun je een fietstour doen om alles te zien ! Gezellig met een groep of romantisch met een privé gids, ontdek de mooie plekjes.

Fietsroutes aan het Gardameer

De ultieme fietsroute zou natuurlijk een tour rond het hele Gardameer zijn. Dit is zeker mogelijk, maar een hele uitdaging. Het zal een route van ongeveer 200 kilometer worden met steile heuvels aan de noordkant van het meer. In etappes is dit een erg leuke tocht om te maken. Stop onderweg in leuke dorpjes en ontdek alle regio’s rondom het meer. Je kunt ook naar het Gardameer toe fietsen vanuit bijvoorbeeld de Alpen. Ook dit is in etappes prima vol te houden. Bij het Gardameer kun je vervolgens een paar dagen uitrusten bij een van de vele camping, huisjes, hotels of appartementen.

Natuurlijk kun je ook in rondjes rijden. Dit kan vanaf elke plaats. Zorg ervoor dat je van tevoren kijkt waar je heen wilt fietsen en wat het hoogteverschil is. Houdt altijd een telefoon bij de hand voor als er iets met je fiets gebeurt en zorg voor genoeg water en eten voor onderweg.

Praktische informatie

Door de soms onverharde wegen en gevaarlijke bochten is het aan te raden bescherming te dragen tijdens het fietsen. Bijna elke fietser in Italië draagt een helm. Zeker tijdens de afdalingen kunnen de banden van de fiets slippen. Als je een tour gaat doen in etappes, houd dan als gemiddelde fietser rekening met ongeveer 50 kilometer per etappe. Door het hoogteverschil duren de kilometers langer.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl