Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Verona

Verona

Verona is een prachtige stad dichtbij het Gardameer waar je zeker eens een uitstapje naar moet maken vanaf je verblijf aan het Gardameer. Deze stad mag je niet missen!

Desenzano del Garda

Desenzano del Garda

Desenzano del Garda is het bruisende centrum van het Gardameer. Bezoek de wekelijkse markt of doe in de avond een drankje in de bar!

Limone sul Garda

Limone sul Garda

Limone sul Garda is een typisch vissersdorpje aan het Gardameer dat onder het toerisme is uitgegroeid tot een wat grotere stad.

Bardolino

Bardolino

Het historische stadje Bardolino is met meer dan 6500 inwoners een van de populairste plaatsen aan het Gardameer.

Riva del Garda

Riva del Garda

Riva del Garda is dé sportstad van het Gardameer. Lekker varen op het meer of leren zeilen, dan moet je hier zijn!

Sirmione

Sirmione

Sirmione wordt ook wel de 'parel van het Gardameer' genoemd. Een prachtig schiereiland vol geschiedenis, kunst en cultuur!

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda

Peschiera is hét vissersdorpje aan het Gardameer! Inmiddels uitgegroeid tot een grotere stad waar het heerlijk vertoeven is.

Malcesine

Malcesine

Het kleine dorp Malcesine ligt ingeklemd tussen het blauwe water van het meer aan de ene kant en de massieve rotswanden van de Monte Baldo aan de andere kant. Heerlijk!

Garda

Garda

Garda is een mooie stad aan de oostkant van het Gardameer. Een bijzondere traditie is de roeisport Voga Veneta.

Lazise

Lazise

Lazise ligt in het oosten van het meer. Het heeft een centrum vol geschiedenis en in de buurt liggen de pretparken Canevaworld en Gardaland!

Salò

Salò

Salò is een bekende historische plaats waar de fascistische regering zijn hoofdkwartier had. Waan je in het verleden in het historische centrum.

Gardone Riviera

Gardone Riviera

Welkom in de 'Botanische Tuin' van Europa! Het dorpje Gardone Riviera mag zo met recht worden genoemd. Door zijn milde klimaat is dit het toppunt van flora aan Lago di Garda.

Moniga del Garda

Moniga del Garda

Moniga del Garda ligt tussen Desenzano en Salò. Een oud stadje waar je kunt struinen door het historische centrum, of huur eens een bootje voor op het meer!

Manerba del Garda

Manerba del Garda

Het dorpje Manerba del Garda is rustig gelegen in een beschutte baai. Een perfecte plek om het zuiden van het Gardameer te ontdekken!

San Felice del Benaco

San Felice del Benaco

Het rustige stadje San Felice del Benaco bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer en wordt gekenmerkt door smalle staatjes en groene tuinen.

Salionze di Valeggio sul Mincio

Salionze di Valeggio sul Mincio

Bezoek het dorpje Valeggio sul Mincio of ga op verkenning in de buurt. Salionze is een goede uitvalsbasis om het Gardameer maar ook steden als Verona en Venetië te ontdekken.

Lonato del Garda

Lonato del Garda

Lonato del Garda staat bekend om haar mooie kasteel La Rocca en haar markt vol lokale producten en antiek. Lees verder op deze pagina voor meer informatie over deze stad!

Valeggio sul Mincio

Valeggio sul Mincio

Valeggio sul Mincio ligt aan de Mincio-rivier ten zuiden van Peschiera. Een heel klein, bijzonder dorpje dat je echt gezien moet hebben!

Pacengo di Lazise

Pacengo di Lazise

In Pacengo di Lazise vind je prachtige tuinen en een kleine jachthaven. Vanuit de jachthaven kun je met een bootje het meer ontdekken.

Toscolano Maderno

Toscolano Maderno

De huidige gemeente Toscolano Maderno is ontstaan in 1928 door het samenvoegen van de twee dorpen Toscolano en Maderno. Beiden hebben nog steeds hun eigen karakteristieke sfeer.

Torri del Benaco

Torri del Benaco

Een bijzonder dorpje vlakbij de stad Garda. Bezoek het middeleeuwse kasteel en relax op het strand!

Gargnano

Gargnano

Gargnano is een stad die bestaat uit twee delen. In deze natuurrijke omgeving zijn veel mooie paleizen en villa's te vinden.

Soiano del Lago

Soiano del Lago

Soiano ligt vlakbij Moniga del Garda, maar het ligt nog iets hoger. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer en omgeving!

Brenzone

Brenzone

Brenzone, gelegen aan de oostkust van het Gardameer tussen Garda en Malcesine, bestaat feitelijk uit en aantal kleine dorpjes. Het is een echte sportbestemming voor de actievelingen!

Castelnuovo del Garda

Castelnuovo del Garda

Een typisch Italiaans dorpje, dat is Castelnuovo del Garda! In het stadje zelf bewonder je de burcht en het kasteel, en in de buurt kun je je vermaken in Gardaland en Movieland.

Fasano del Garda

Fasano del Garda

Fasano is een veelzijdig dorpje en biedt veel leuke uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld de Vittoriale degli Italiani of Villa Alba.

Gardameer.nl