Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Castelnuovo del Garda

Een pittoresk stadje vlakbij Gardaland

Een klein en typisch Italiaans stadje ten zuidoosten van het Gardameer, dat is Castelnuovo. De stad mag dan misschien niet heel groot zijn, er is van alles te beleven. Zeker voor wie het Gardameer bezoekt met kinderen! De pretparken Gardaland en Movieland liggen namelijk op een steenworp afstand. Ook voor de liefhebbers van de Italiaanse cultuur is het dorp zeker een bezoekje waard. Je herkent het dorp al van een afstand vanwege de gelijknamige burcht Castelnuovo. Deze burcht staat aan de rand van de historische kern van het stadje.

In de buurt van Castelnuovo

De transportverbindingen van en naar Castelnuovo zijn goed geregeld. Het stadje ligt vrijwel aan het kruispunt van de E70  (Autostrada Milaan – Venetië) en de E45. Het dorpje ligt iets verder bij het meer vandaan, maar in de nabijgelegen stad Peschiera komen vrijwel alle veerboten van het Gardameer aan.

Castelnuovo del Garda staat bekend om haar stadsburcht aan de rand van de historische stadskern. De burcht is een echte bezienswaardigheid voor cultuurliefhebbers, net als de Viscontitoren en de 18e eeuwse kerk Santa Maria. De Viscontitoren is een onderdeel van een oud kasteel gebouwd door de Hertog van Milaan in 1387. De toren staat symbool voor de rijke geschiedenis die het stadje kent.

Liefhebbers van spanning en avontuur zitten helemaal goed in Castelnuovo del Garda: de pretparken Gardaland en Movieland liggen rechtstreeks aan deze plaats. Gardaland is het grootste pretpark van Italië met achtbanen, waterglijbanen, draaimolens en een heus dolfinarium (Garda Sea Life). Op deze manier is er plezier voor het hele gezin! Ook is er Movieland, een groot filmpark, waar ook vertier te vinden is voor alle leeftijden!

Voor een lekker dagje in de stad ga je naar Peschiera del Garda. Op slechts 7 kilometer van Castelnuovo vind je deze stad. Peschiera del Garda zit bomvol leuke restaurantjes, terrasjes en winkeltjes!

Bestemmingen in de buurt van Castelnuovo del Garda

Gardameer.nl